Voortaan zullen de straatlampen in Arendonk na 23u alleen nog branden tijdens de weekends.© RR

Arendonk dooft alle straatlampen vanaf 23u: “Besparing van minstens 100.000 euro”

ARENDONK -

In Arendonk zal het vanaf volgende week ‘s nachts overal pikdonker zijn op straat. Alle straatlampen, ook op de kruispunten, worden dan om 23u gedoofd en gaan pas ’s anderendaags om 5u weer aan.

Eddy Meulemans

“De openbare verlichting is onze grootste stroomverslinder, goed voor 23% van het elektriciteitsverbruik van de gemeente. Door het brandregime aan te passen en alle straatlampen te doven tussen 23u ‘s avonds en 5u ’s morgens kunnen we op jaarbasis minstens 100.000 euro besparen. Daarbovenop leveren we hiermee een bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot en de lichtvervuiling”, zeggen schepen van Mobiliteit Luc Bouwen (Iedereen 2370) en schepen van Duurzaamheid Kenny Viskens (N-VA).

Alleen op weekdagen

De nieuwe regeling geldt alleen op werkdagen. Zo blijven de straatlampen wel nog gewoon branden op vrijdag- en zaterdagnacht. De aansturende tijdsklokken worden geleidelijk aangepast tussen 30 maart en 7 april. Later dit jaar volgt een evaluatie, waarna het ingekorte brandregime mogelijk definitief van kracht wordt. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners