Zaakvoerder Kristof De Pot.© Joren De Weerdt

’t Spinnewiel heropent na grondige renovatie: “Zaak is vernieuwd, maar gegrild vlees en handgesneden frietjes blijven hetzelfde”

Itegem -

Brasserie ’t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-denBerg) heeft na vijf maanden sluiting de deuren heropend. In tussentijd werd de bekende zaak helemaal vernieuwd door zaakvoerder Kristof De Pot (41).

Bert Provoost

’t Spinnewiel huist al ruim dertig jaar in een oude hoeve langs de Hooiweg, die dateert uit het einde van de negentiende eeuw. “Ik runde deze zaak al zeven jaar met een vennoot, vanaf nu ga ik alleen voort. Het was het moment om het pand grondig te renoveren, met de hulp van de huisbaas. Daarom zijn we een vijftal maanden gesloten geweest”, vertelt zaakvoerder Kristof De Pot.

“De zaak is vernieuwd, de hele inrichting is veranderd, het meubilair is nieuw en de toog is aangepast. De authentieke hoeve is nu moderner, maar nog steeds gezellig ingericht. Zo hopen we onze klanten nog beter te kunnen ontvangen.”

De zaak zit in een moderner jasje.© Joren De Weerdt

Kristof zal voortaan ook de chef zijn, in zijn keuken zullen dezelfde klemtonen dan vroeger gelegd worden. “We focussen ons in de eerste plaats op vlees, dat we boven houtskool grillen. Dat blijft hetzelfde. Zo hebben we gerechten op de kaart staan met filet pur, Mechelse koekoek, varkenshaas, ribeye, gelakte spare ribs, enzovoort”, somt hij enkele specialiteiten op.

Handgesneden frieten

Ook zeker vermeldenswaardig zijn de verse, artisanaal gemaakte frietjes. “Daar zijn we heel bekend voor omdat ze zo lekker zijn. We schillen onze aardappelen nog zelf en snijden ze in frietjes. Daar ben ik elke ochtend toch zo’n anderhalf uur mee zoet, maar het loont de moeite. Daarna bakken we ze op de traditionele manier in ossenwit en dat zorgt voor een niet te evenaren smaak”, zegt Kristof.

Tijdens het voorbije weekend werden voor het eerst opnieuw klanten ontvangen na de lange sluiting. “Dat deed toch wel deugd. Gelukkig waren de mensen ons nog niet vergeten, want het was een groot succes.”

Als het weer binnenkort hopelijk wat meewerkt, kunnen ook de terrassen aan de voorkant én de achterkant van de zaak weer volop gebruikt worden. “Tijdens de koude maanden genieten we van onze sfeervolle houtkachel binnen. Achter onze zaak staat een honderd jaar oude notenboom. Daaronder is het dan weer heerlijk vertoeven eens het beter weer is”, zegt Kristof nog.

De zaak is open van maandag tot zaterdag vanaf 16.30u en op zon- en feestdagen vanaf 12u. De sluitingsdagen zijn woensdag en donderdag.

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners