De basisschool van College Essen wordt aangesloten op het netwerk van Telenet.© Elke Lamens

Lagere school College Essen krijgt telenetaansluiting: hinder tijdens paasvakantie van Rouwmoer tot Schelpheuvelstraat

Essen -

Tijdens de paasvakantie, van 3 tot 14 april, voert Cona werken uit in opdracht van Telenet. De Lagere School College in Rouwmoer wordt op het telecommunicatienet van Telenet aangesloten. Het traject loopt vanaf de school, via de Pater Godtslaan en Velodreef tot aan Schelpheuvelstraat 76. De werken verlopen in vijf fasen.

Om de hinder te beperken, gebeuren de werken tijdens de schoolvakantie. Want hoewel deze zich situeren in de berm en het voetpad, wordt toch een gedeelte van de rijweg ingenomen.

In de eerste fase werkt de aannemer in de Velodreef tussen Schelpheuvelstraat en Pater Godtslaan. Het verkeer van Wildert naar Heikant kan steeds door. Het verkeer in de andere richting wordt omgeleid via Nolsebaan, Moerkantsebaan en Rouwmoer. De fietsers rijden om via Nolsebaan, Moervenpad en Rouwmoer.

Vanaf het kruispunt Nolsebaan, Velodreef en Schelpheuvelstraat tot huisnummer 90 wordt in een tweede fase gewerkt. Voetgangers kunnen vrij door. Op de eerste dag worden de graafwerken uitgevoerd. Op de tweede dag volgt de herbestrating. Het verkeer van Velodreef naar Nieuwe Heikant kan steeds door. Hert verkeer in de andere richting wordt omgeleid via Leemstraat, Korte Leemstraat en Velodreef. Ook de fietsers volgen die omleiding. Op het kruispunt versmalt de doorgang wel door de vrije doorgang voor de voetgangers. Hier geldt beurtelings verkeer.

De basisschool van College Essen wordt aangesloten op het netwerk van Telenet.© Elke Lamens

Boren onder Rouwmoer

In de derde fase komt in de Schelpheuvelstraat het deel vanaf huisnummer 90 tot huisnummer 76 aan bod. Het verkeer kan blijven rijden van Velodreef naar Nieuwe Heikant. In de andere richting is het omrijden via Leemstraat, Korte Leemstraat en Velodreef. Ook de fietsers volgen de omleiding. Meeuwenven blijft toegankelijk.

Fase vier omvat de werken in de Pater Godtslaan vanaf Velodreef tot Collegelaan. Het verkeer van Rouwmoer naar Velodreef kan door, maar in de andere richting is het omrijden via Nolsebaan, Moerkantsebaan en Rouwmoer. De fietsers worden omgeleid via Nolsebaan, Moervenpad en Rouwmoer.

De laatste fase beslaat de werken in de Pater Godtslaan, vanaf Collegelaan tot Rouwmoer én de werken op het private deel aan het college. Als de werken vlot verlopen, en het weer het toelaat, kunnen de werken in de Pater Godtslaan uitgevoerd worden, inclusief de boring onder Rouwmoer.  (ella)

De basisschool van College Essen wordt aangesloten op het netwerk van Telenet.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners