Sandra de Vos uit Schriek werkte vijfentwintig jaar geleden al bij een handtassenzaak. Haar interesse is altijd blijven borrelen.© rr

Schriekse Sandra de Vos biedt ruim assortiment handtassen aan met nieuwe webshop Qosmo: “Op voorhand showrooms bezocht in Milaan”

Heist-op-den-Berg -

Sandra de Vos uit Schriek opende deze maand haar nieuwe webshop Qosmo, waar je terechtkunt voor een ruime selectie aan kwaliteitsvolle handtassen. Zo’n vijfentwintig jaar geleden werkte ze al eens in een handtassenzaak, maar uiteindelijk belandde ze in de sector van de interieurvormgeving. Nu stort ze zich dus weer op haar oude liefde voor interessante en tijdloze modedesigns.

Kristof Van Rompaey

Nadat ze stopte als medewerker in een handtassenzaak, kwam Sandra via haar echtgenoot – een schrijnwerker – terecht in de interieurvormgeving. “Vorig jaar lieten we onze firma over aan een van de werknemers”, legt ze uit. “De interesse in handtassen, en dan vooral in de Italiaanse merken, is bij mij in al die jaren altijd wel wat blijven borrelen.”

Intussen werkt Sandra bij de Heistse modezaak Othello in de Bergstraat. Dat wil ze blijven combineren met haar webshop. “Je weet nooit wat de toekomst nog brengt, maar een fysieke winkel openen, is niet meteen de bedoeling”, vertelt ze. “Voorlopig houd ik het dus op de webshop, in combinatie met mijn job bij Othello. Ik ging er aan de slag nadat het me werd gevraagd. Ik ging er graag op in, want mode heeft me altijd in de brede zin geïnteresseerd.”

Een greep uit de collectie van Qosmo.© rr

Aan de opening van Qosmo ging een heel proces vooraf. “Ik bezocht allerlei beurzen in België, Duitsland en natuurlijk in Milaan”, zegt Sandra. “Ik ging er ook ter plaatse bij een aantal showrooms van merken. De collectie van Qosmo is een combinatie van bekende en opkomende merken die toch wel aparte zaken aanbieden. Ik probeer iets te voorzien in allerlei prijscategorieën, maar er zijn ook enkele duurdere merken bij. Een degelijke handtas heb je natuurlijk wel voor héél lang.”

Kijken mogelijk

De webshop opende op 1 maart. Twee weken geleden organiseerde Sandra een lanceringsweekend met korting. “Voor het technische gedeelte kreeg ik veel hulp van mijn neef, die webshops bouwt”, vertelt Sandra. “Intussen beginnen de klanten hun weg te vinden, maar Qosmo moet de komende tijd natuurlijk wel nog wat aan naamsbekendheid winnen.”

Sandra combineert haar webshop met een job bij modezaak Othello in Heist-centrum.© rr

Naast het inkopen en het samenstellen van de collectie, staat Sandra ook zelf in voor het aannemen en verzenden van bestellingen. “Ik besef trouwens dat een webshop niet voor alle klanten is weggelegd”, zegt ze. “Mensen die graag eerst eens komen kijken en voelen, ontvang ik graag na afspraak bij mij thuis. Naast handtassen zit er een beperkt aantal andere accessoires in het assortiment, waaronder schoenen en slippers voor de zomercollectie.” (kvro)

www.qosmo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open