Een robuuste picknicktafel met bijhorende zitbanken in het Raemdonckpark werd door vandalen kort en klein geslagen.© ies

Meer camera’s op komst na vandalisme in Raemdonckpark

Lokeren -

De vele Lokerse buurtparken krijgen op tijd en stond vandalen op bezoek. Nadat eerder al schade werd berokkend aan het buurtparkje in de Brugstraat werd nu ook het meubilair en de speeltuin in het Raemdonckpark geteisterd. De burgemeester belooft meer controles met camera.

Ivan Elegeert

N-VA-fractieleider Eddy Van Bockstal informeerde tijdens de voorbije gemeenteraad of het stadsbestuur plannen had om iets te doen aan de aanhoudende plaag van vandalisme. “Kort na de opening van de buurtparking en speeltuin aan de Brugstraat werden daar reeds camera’s geplaatst. Ook het Raemdonckpark wordt al een tijd regelmatig geteisterd door vandalisme en sluikstorten”, zegt Van Bockstal. “De nood aan extra camerabewaking lijkt me hier ook evident. In de volgende maanden en jaren staan met het Heirbrugpark, Park Molensite, Spoelepark nog nieuwe projecten in de steigers. Werd ook hier al rekening gehouden met extra bewaking of beveiliging.”

Burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD) liet weten dat de daders van de recente vandalenstreken nog niet gevat waren. “Maar er komen zeker extra camera-aansluitingen. We gaan vooral inzetten op mobiele camera’s, zichtbaar en minder zichtbaar, om de toestand goed in de gaten te houden. Want uiteraard is het schandalig gedrag dat op geen enkele manier goed te praten is.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners