Sint-Hubertusschool neemt afscheid van juf Daniëlle (63), voor de gelegenheid in het rood: “Een collega met een groot hart”

Niel, Schelle -

Een maand na de pensioenviering van directeur Jan Van Hoofstat beleefde de Sint-Hubertussschool in Niel opnieuw een emotionele dag. Na bijna veertig jaar nam de school dinsdag afscheid van juf Daniëlle (63).

Nu woonachtig in Schelle, maar geboren en getogen in Niel is juf Daniëlle onlosmakelijk met de Rupelgemeente verbonden. Ook buiten de Sint-Hubertusschool. Ze is de achterkleindochter van ‘Trien den Heilige’, bekend van de ‘schep’, een streekgerecht met paardenstoofvlees. Haar echtgenoot was bovendien decennialang brandweercommandant in Niel.

Maar in de Sint-Hubertusschool zullen ze juf Daniëlle vooral missen als een heel warme collega met een groot hart voor de kinderen. “Veel kinderen zullen de diepgaande babbels en goede adviezen tijdens de ‘kindcontacten’ missen”, vertelt directeur Iris Liekens.

Juf Daniëlle kende een lange onderwijsloopbaan in de Sint-Hubertusschool. In december 1983 startte ze er met een vervangingsopdracht om er tot nu te blijven. Sinds september 1997 halftijds in een duobaan in verschillende leerjaren en de laatste jaren als zorgleerkracht van de tweede graad.

Vandaag is rood

Bij haar afscheid dinsdag was ze overweldigd door de vele dankbetuigingen en een emotionele afscheidsceromonie door kinderen en collega’s waarbij rood, haar lievelingskleur, eenzelfde rode draad vormden. Na een ronde langs alle klassen, waarbij ze overladen werd met bloemen, kaartjes en geschenkjes, vergastten de leerlingen haar op een lied, gebaseerd op de tonen van Marco Borsato’s hit ‘Rood’. Een pakkend moment!

Juf Daniëlle maakt een hart voor alle kinderen.© bar

“Hier ga ik nog héél lang van nagenieten”, reageert juf Daniëlle met een krop in de keel. “Ik heb nooit beseft dat ik zoveel heb betekend voor mensen. Maar als ik nu die dankbaarheid, warmte en vriendschap zie, dan weekt dat toch heel wat los. In alle eerlijkheid, door de verwachtingen die ze tegenwoordig scheppen in het onderwijs, ben ik blij dat die druk wegvalt. Maar die vriendschap en warmte ga ik uiteraard enorm hard missen.”

“In een ‘zwart gat’ ga ik alleszins niet vallen, het zal veeleer een ‘gekleurd gat’ zijn”, lacht ze. “Ik ben een genieter en kijk ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken. Zoals met mijn ‘Roza’, mijn autootje en ‘compagnon de route’ op verkenning gaan. En... eindelijk eens een tripje maken buiten de schoolvakanties”, besluit ze met een knipoog.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners