In het inloopcentrum Noen is ook een keuken en bakkerij aanwezig.© Google Maps

Inloopcentrum Noen kan tot tweehonderd daklozen overdag opvangen

Antwerpen -

In de Blindestraat in Antwerpen opent het nieuw inloopcentrum voor dak- en thuislozen Noen. Hier kunnen overdag zo’n tweehonderd daklozen terecht om tot rust te komen. Er is ook een bakkerij en keuken waar de bezoekers mee kunnen worden ingeschakeld.

Sacha Van Wiele

Het nieuwe inloopcentrum zit in het voormalige gebouw de daklozenopvang De Plataan. De stad Antwerpen investeerde 800.000 euro in de renovatie van het pand. De organisatie van het inloopcentrum is in handen van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW). De organisatie krijgt 743.000 euro per jaar.

“We hebben het vaak over nachtopvang van dak- en thuislozen”, zegt Tom Meeuws (Vooruit), Antwerps schepen van Sociale Zaken. “Alleen is er ook nood aan dagopvang. Het zijn plekken waar daklozen overdag tot rust kunnen komen. Er zijn lockers en ook hulpverlening is aanwezig. In het inloopcentrum Noen is een keuken en een bakkerij aanwezig. Daar worden de maaltijden voorbereid voor de nachtopvang. Mensen kunnen hier worden ingeschakeld binnen het project van arbeidszorg.”

Antwerpen telt met Noen vier inloophuizen voor dak- en thuislozen. In de Provinciestraat is er de Dageraad. Daarnaast is er de Revue van de Free Clinic en het opvanghuis van Kamiano in de Kammenstraat.

De inloopcentra vingen vorig jaar zo’n tweeduizend unieke bezoekers op.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tom Meeuws