David Aerts (rechts) neemt microbrouwerij la Flamme uit Kapelle-op-den-Bos over.© rr

Zaakvoerder David Aerts van Bar Makadam neemt microbrouwerij over: “Heel erg enthousiast”

Mechelen, Kapelle-op-den-Bos -

David Aerts, de zaakvoerder van Bar Makadam op de Mechelse Grote Markt, heeft na zijn eigen bier Patron nu ook een eigen brouwerij: hij neemt de microbrouwerij La Flamme in Kapelle-op-den-Bos over. “Het idee voor een eigen brouwerij heeft eigenlijk altijd al in mijn hoofd rondgespookt”, zegt hij.

Stijn Van de Sande

Bier vormt een rode draad in het leven van de Mechelse horeca-onderemer David Aerts. Enkele jaren geleden toverde hij samen met Jonas Bosmans de zaak Honoloeloe op de Grote Markt om tot Bar Makadam, hij is zytholoog van opleiding, geeft workshops over bier en bracht met Patron ook al zijn eigen bier op de markt. Nu is het tijd voor een nieuwe stap, want David neemt de microbrouwerij La Flamme in Kapelle-op-den-Bos over.

“De bieren van La Flamme staan al enkele jaren op de kaart van Bar Makadam”, zegt Aerts. “Zo leerde ik de vorige zaakvoerders, Eddy en Linda, kennen. We hadden altijd een goede samenwerking en enkele maanden geleden vertelde Eddy dat hij door rugklachten aan stoppen dacht. Zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik ben een aantal keer bij hen thuis op de koffie gegaan en zo kwam de overname tot stand. Ik ben heel blij dat ik deze stap kan zetten, want het idee voor een eigen brouwerij heeft eigenlijk altijd al in mijn hoofd rondgespookt.”

De bieren van La Flamme worden op verplaatsing gebrouwen. “Dat wil zeggen dat we zelf niet over ketels beschikken, maar daarvoor een beroep doen op andere brouwerijen”, vertelt Aerts. “Al de rest doen we wel in eigen beheer. Uiteraard zijn er de namen en de recepten van de bieren die Eddy zelf tot in de puntjes heeft uitgewerkt, maar ook het bottelen en de logistiek doen we zelf. Eddy’s zoon staat dan weer in voor de grafische vormgeving van bijvoorbeeld de etiketten.”

Nieuwe start

De Mechelaar kijkt uit naar een nieuw hoofdstuk in zijn leven. “De brouwerij heeft even stilgelegen, maar we nemen nu een nieuwe start. Tegen mei moeten alle normale voorraden weer aangevuld zijn en in de zomer willen we ons allereerste kriekbier lanceren. Dat is iets waar we heel erg enthousiast over zijn. En als ik toch nog vragen heb, zal Eddy altijd in de buurt zijn. Hij verdwijnt zeker niet helemaal uit beeld en zal bijvoorbeeld ook aanwezig zijn op beurzen. Onze ideeën sluiten mooi op elkaar aan. Het komt dus zeker goed.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen