© ATV

Drama op lagere school in Ekeren: kind (11) in levensgevaar nadat muur omvalt

Ekeren -

Een jongetje van 11 jaar oud verkeert in levensgevaar na een ongeval op de Sint-Vincentschool, een lagere school aan de Leugenberg in Ekeren. Een muur op de speelplaats viel om een nog onduidelijke reden om en belandde op het kind. De ouders krijgen slachtofferzorg, net als de kinderen en leerkrachten die het ongeval zagen gebeuren.

Alexandro Yaramis, Jarit Taelman

Een tijd geleden besliste de directie van de Sint-Vincentschool aan de Leugenberg in Ekeren om de speelplaats in een nieuw, groen jasje te stoppen. Begin dit schooljaar gingen de werken van start en staken zowel leerkrachten, ouders als sympathisanten de handen uit de mouwen voor de zogenaamde ‘Tegelfestijnen’. De grijze vloertegels werden uitgebroken en moesten plaats ruimen voor een heuse buitenklas van meerdere verdiepingen, een podium en een tribune. Een van de buitenmuren kon ook gebruikt worden voor het spelletje ‘muurke klop’. Voor die opbouw zouden de tegels ook hergebruikt worden.

De ruwbouw van de eerste verdieping van de buitenklas was al een tijdje klaar, maar dinsdagmiddag rond 15.30u viel een van de muren op de speelplaats om. Een 11-jarig jongetje belandde onder de muur en raakte zwaargewond. “Het kind werd in kritieke toestand onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht”, bevestigt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

Slachtofferzorg

“Veel kindjes op de speelplaats hebben het zien gebeuren. Ze waren erg onder de indruk”, zegt een van de ouders aan de schoolpoort.

Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Het Antwerps parket is een onderzoek gestart en het gerechtelijk lab kwam dinsdag al ter plaatse. De ouders, maar ook de leerkrachten, directie en kinderen die het ongeval zagen gebeuren, krijgen slachtofferzorg aangeboden.

De directie van de Sint-Vincentschool wenste dinsdag geen commentaar te geven en vraagt om het ongeval met de nodige sereniteit te kunnen verwerken.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen