Helena Gilson is op haar hoede voor woensdag: “Dat VDK Gent gebeten zal zijn nadat we hen klopten in de bekerfinale en hen op de slotdag van de reguliere competitie ook nog de leidersplaats afsnoepten, is een feit.”© Erik Westerlinck

Volleybal  Liga A vrouwen play-offs Asterix Avo Beveren

Helena Gilson en Asterix Avo beginnen met vlotte zege aan play-offs: “Zal finaal een duel tussen ons en VDK Gent worden”

Asterix Avo heeft de play-offs sterk ingezet. Een week nadat Asterix Avo in Dendermonde triomfeerde met 1-3 in de slotmatch van de reguliere competitie, versloeg de ploeg van Kris Vansnick Oudegem opnieuw, deze keer met 3-0.

Dirk Van Bruysel

“Opdracht geslaagd”, knikt Helena Gilson. “We hebben Oudegem meteen bij de keel gegrepen en hen nooit echt in de match laten komen. Na een weekje speciale focus op deze wedstrijd wisten we wat ons te doen stond. We waren alert voor hun aanvallen en hebben onze opdrachten goed uitgevoerd. Opnieuw bleek Nova Marring moeilijk af te stoppen erg aanwezig met haar sterke opslag”, zegt Helena Gilson. “We hebben getoond dat we klaar zijn voor deze play-offs. We hebben de wedstrijd van vorige week nog eens goed ontleed en bijgestuurd waar nodig. Vandaag speelden we zowel aanvallend als verdedigend bijzonder sterk. We dwongen hen meermaals in de fout. Op deze manier was het leuk volleyballen. We hebben één van onze betere matchen van het seizoen gespeeld.”

Gebeten Gent

“Het is alleszins een opsteker naar woensdag toe, wanneer we naar de Edugo Arena in Gent moeten”, verklaart Gilson. “We zullen dan ook snel weten hoe sterk VDK Gent momenteel is. Dat VDK Gent gebeten zal zijn nadat we hen klopten in de bekerfinale en hen op de slotdag van de reguliere competitie ook nog de leidersplaats afsnoepten, is een feit. Wees er maar van overtuigd dat Stijn Morand zijn spelers zal gemotiveerd hebben. Bovendien is het in Gent en dat is nog altijd heel wat moeilijker dan hier in Beveren.”

“We mogen geen enkele tegenstander onderschatten, maar ik verwacht toch dat het finaal een duel tussen Gent en wijzelf zal gaan worden. In die optiek is het belangrijk om zo veel mogelijk afstand te nemen van de Gentenaars. In de finalewedstrijden levert de eerste plaats na de play-offs het thuisvoordeel op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners