Na de verbouwingen krijgt ook de KLJ een plaats in het gebouw.© Mia Uydens

Totaalrenovatie van jeugdhuis ’t Slot krijgt groen licht

Wortel -

In het gebouw van jeugdhuis ’t Slot in Wortel (Hoogstraten) starten binnenkort grote verbouwingswerken. Zowel het jeugdhuis als de KLJ krijgt er een stek.

Het jeugdhuis opende in 1969 de deuren en is nog steeds op dezelfde plaats in Worteldorp gevestigd. Onder de overkoepelende vzw ’t Slot zitten zestien verenigingen. Het stadsbestuur van Hoogstraten kocht in 2019 het gebouw aan met het oog op de toekomst.

Omdat het pand verouderd is, moet het gerenoveerd worden. Ook de lokalen van KLJ zijn versleten. Daarom verhuist de jeugdvereniging ook naar ’t Slot. Beide verenigingen krijgen eigen ruimtes voor hun werking, maar onder meer sanitair en spelruimte worden gedeeld.

Voor de bouw van een duurzame ontmoetings- en speelruimte achter het jeugdhuis kan de stad rekenen op een subsidiebedrag van 50.000 euro. De gemeenteraad keurde het bestek voor de renovatie goed. Raadslid Joël Adams (CD&V) vroeg waarom er met een aanbesteding werd gewerkt, terwijl er in Wortel voldoende handige personen zijn. “We zijn eigenaar van het gebouw, dus moeten we de procedure van aanbesteding volgen”, zei schepen van Jeugd Faye Van Impe (N-VA). “Het heeft lang geduurd, maar we zijn in overleg met de verenigingen tot een optimaal en budgetvriendelijk ontwerp gekomen. In de loop van 2024 hopen we dit project af te ronden.”

Het stadsbestuur bekijkt wat de mogelijkheden zijn om de werking van ’t Slot te laten voortgaan tijdens de werkzaamheden. (ram)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners