© Bart Borgerhoff

Belofteploeg van Beerschot speelt volgend seizoen dan toch verder in amateurreeksen

De beloften van Beerschot zullen ook volgend seizoen in de amateurreeksen voetballen. Een paar weken geleden twijfelde de club openlijk of dat nog wel zinvol was, maar intussen is gebleken dat Beerschot niet zomaar uit het proefproject voor twee jaar kan stappen. De U23 van Beerschot staan momenteel allerlaatste in de tweede amateurafdeling.

kofr

De beloften van Beerschot tellen 21 punten na 28 wedstrijden en staan zes speeldagen voor het einde van het seizoen moederziel alleen laatste in de tweede amateurafdeling. Ze zakken na dit seizoen dan ook naar alle waarschijnlijkheid naar de derde amateurafdeling. De club twijfelde begin deze maand of dat wel zinvol zou zijn. De voorbije weken tekenden enkele titularissen van de Kielse belofteploeg bovendien al een contract bij andere clubs in het amateurvoetbal. Zo maakte aanvoerder Tomas Muyldermans vandaag zijn overstap naar reeksgenoot Lyra-Lierse bekend.

LEES OOK. Lyra-Lierse strikt met Tomas Muyldermans de aanvoerder van Beerschot U23: “Ik voelde me klaar om over te stappen naar een eerste elftal”

Intussen is het echter duidelijk geworden dat Beerschot niet onder de termijn van het proefproject uit kan. Het systeem met de belofteploegen in de amateurreeksen werd opgestart voor twee jaar en Beerschot zal die twee jaar ook moeten uitdoen. Tegen wil en dank treden de beloften van Beerschot volgend seizoen dus opnieuw in het amateurvoetbal aan. Zonder een heleboel sterkhouders van dit jaar en wellicht ook een reeks lager. Geen leuk vooruitzicht.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners