McDonald’s wil een nieuwe vestiging openen aan de afrit van de E34 in Stekene.© Shutterstock en rr

McDonald’s wil nieuwe vestiging openen aan de afrit van de E34, maar niet iedereen ziet komst van hamburgerketen zitten

Stekene -

Hamburgerketen McDonald’s wil aan de Trompstraat aan afrit Stekene op de E34, een nieuwe fastfoodzaak bouwen. De plannen liggen op de tafel van het Stekense schepencollege, maar in de buurt is niet iedereen enthousiast om straks naast de deur hamburgers te gaan eten.

Ivan Elegeert

De hamburgerketen heeft een optie genomen op een braakliggend terrein naast de carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E34. Tegenover het tankstation Gabriëls wil de fastfoodketen er een restaurant van 600 vierkante meter en een parking voor 47 wagens oprichten. De plannen, die vrij te consulteren zijn via het omgevingsloket en op het Stekense gemeentehuis, voorzien ook een nieuwe in- en uitrit aan de N403, de gewestweg tussen Sint-Niklaas en Hulst die momenteel overigens heraangelegd wordt.

Zonnepanelen

Volgens de restaurantketen werden de plannen reeds besproken met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat al een gunstig preadvies verleende. Het dossier omvat ook een ruime mobiliteitsstudie. “Hieruit blijkt dat de verkeerstoename door de komst van ons nieuw restaurant niet drastisch zal stijgen”, valt te lezen. “Ook de leveringen via vrachtwagens zullen beperkt blijft tot maximaal drie per week. De leveringen gebeuren buiten de openingsuren, zodat ook daar geen grote conflicten te verwachten zijn. Tenslotte wordt het gebouw ook duurzaam opgetrokken. Er komt een groendak en er wordt maximaal gebruikgemaakt van zelf opgewekte elektriciteit via zonnepanelen. De keukens gebruiken de modernste technieken zodat van geluids- of geurhinder geen sprake zal zijn.”

Bezwaarschriften

Maar niet iedereen zit de komst van het hamburgerrestaurant zitten. Intussen werden al een tiental bezwaarschriften ingediend. De meesten indieners vrezen vooral de extra verkeersdruk, het nachtlawaai, zwerfvuil en vandalisme. “We begrijpen dat McDonald’s tussen Antwerpen en Knokke een plaats zoekt. Maar dan lijkt het voor ons toch beter om dit te doen aan de afrit Zelzate, waar er voldoende ruimte is in een industriezone”, motiveert buurtbewoonster Caroline De Mot. “Wij vragen u dan ook om goed na te denken voor u zulke grote beslissingen neemt die de omwonende niet ten goede gaan komen.”

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 18 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners