© RTV

Heilig Hartziekenhuis zet podcast voor en met borstkankerpatiënten online

Lier -

Het Heilig Hartziekenhuis in Lier pakt uit met een podcast, gemaakt met en voor (ex-)borstkankerpatiënten. Onder de noemer Ontboezemingen gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met zes vrouwen die in een al dan niet recent verleden borstkanker kregen. “Ik hoop dat de mensen die naar onze verhalen luisteren, zich erin herkennen en er troost in kunnen vinden”, zegt een van de geïnterviewden.

Chris Van Rompaey

Gezien de hoge incidentie van borstkanker en de vaak uitgebreide en complexe therapie die vrouwen moeten ondergaan, wou het Heilig Hartziekenhuis deze podcast creëren waarin de belevingsaspecten aan bod komen. “We belichten niet de verschillende therapieën, noch de cijfers”, zegt medisch oncoloog Annelies Troch, bezieler van de podcast. “We kozen ervoor om het proces van verwerking te ontmoeten, de verhalen te beluisteren van mensen die kanker doormaken. De oren gericht op de subjectieve aanpak die soms te weinig ruimte krijgt.”

An Reymen.© Guy Puttemans

In deze vijfdelige podcast gaat radiopresentatrice Ann Reymen in gesprek met borstkankerpatiënten. “Voor Ann is het een thema dat na aan haar hart ligt”, zegt dokter Troch. “Naast haar warme en enthousiaste persoonlijkheid, heeft ze voeling met de problematiek. Voor ons was zij de ideale persoon om onze patiënten te trakteren op een intiem en veilig gesprek.”

Troost

De verhalen van Ellen, Goele, Wendy, Heidi en Eric, Lutgart en Monique kan je vanaf nu beluisteren op Spotify of via de websites van het Heilig Hartziekenhuis Lier en Borstkliniek Lier. Je hoort vijf verschillende verhalen met elk een eigen touch, waarbij de emoties niet geschuwd worden.

Wendy uit Bevel (Nijlen) is een van de geïnterviewden. “Ik heb geen moment getwijfeld toen dokter Troch me de vraag stelde. Als mijn verhaal een meerwaarde kan betekenen, dan graag. Ik hoop dat de mensen die naar onze verhalen luisteren, zich erin herkennen en er troost in kunnen vinden. Ik ben alvast zeer tevreden over de montage van mijn interview, naar de andere gesprekken moet ik nog luisteren.” (cvr)

www.ontboezemingen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier