© RR

Tot vier jaar cel voor dieven die Range Rover van ex-Rode Duivel Mousa Dembélé stalen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag drie Nederlanders veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de diefstal van tien Range Rovers van het type Sport. Een van hun slachtoffers was ex-Rode Duivel Mousa Dembélé. De beklaagden kregen celstraffen tot vier jaar, al dan niet deels met uitstel.

blgBron: BELGA

De auto’s werden tussen november 2021 en maart 2022 gestolen in Antwerpen, Edegem, Brecht, Mortsel en Hoogstraten. Het onderzoek leidde naar Nederland, want heel wat track-and-tracesystemen hadden voor het laatst een signaal doorgegeven in Zundert, net over de grens.

De Nederlandse politie bekeek de camerabeelden van die locatie en zag Murat O. achter het stuur van een Range Rover die op 11 februari gestolen werd in Hoogstraten. Op 18 februari kwam een Range Rover die in Mortsel gestolen werd in beeld, samen met Murat O., Prince A. en Tyrone H.

De politie stelde ook vast dat een Mercedes met Nederlandse nummerplaat de in België gestolen voertuigen meermaals begeleidde over de grens naar Nederland. Die wagen, met Murat O. en Prince A. als inzittenden, was in december 2021 al eens gecontroleerd door de politie. Het voertuig werd ook meermaals geregistreerd in de buurt van de woning van Tyrone H.

Woning van moeder beschoten

Bij een huiszoeking bij Murat O. werden een gps-tracker, drie lockpicks, een turbocoder (om een nieuwe autosleutel mee te programmeren en het alarmsysteem van een voertuig mee uit te schakelen), een jammer voor wifisignalen, drie blanco sleutels voor het merk Range Rover/Jaguar en ander gereedschap voor het inbreken in voertuigen aangetroffen. Murat O. gaf toe dat hij twee keer een gps-toestel had verwijderd.

Bij Prince A. werd de autosleutel van de Mercedes aangetroffen, alsook een gps-tracker. Hij bekende zijn betrokkenheid bij negen van de tien diefstallen. Hij zei dat hij onder dwang had meegewerkt, omdat hij bedreigd werd en de woning van zijn moeder werd beschoten. Tyrone H. gaf zijn betrokkenheid bij vijf diefstallen toe.

Schadevergoeding voor Dembélé

De rechtbank vond de schuld van Prince A. aan de tien diefstallen bewezen. Tyrone H. werd voor vijf diefstallen vrijgesproken. Murat O. stond enkel terecht voor bendevorming: hij was bij de eigenlijke diefstallen niet betrokken, maar had de Range Rovers naderhand wel gesweept en de gps-trackers verwijderd, zodat ze niet meer getraceerd konden worden.

De rechtbank veroordeelde Murat O. tot dertig maanden cel. Prince A. en Tyrone H. kregen respectievelijk vier jaar en veertig maanden cel, waarvan enkel de voorhechtenis als effectief gedeelte geldt. Ze moeten Mousa Dembélé en zijn bvba 1.250 euro aan schadevergoedingen betalen. Vier andere burgerlijke partijen kregen in totaal 8.200 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen