© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Zelf breien is goed tegen fast fashion”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Sofie Kuppens (32).

“Tijdens de lockdown ben ik begonnen met een nieuwe hobby: breien. Mijn bomma heeft vroeger eens een poging gedaan om mij dat te leren, maar toen lukte dat langs geen kanten. Dan waren dat truien met gaten in. Mijn zus heeft nog leren breien op school. Tijdens corona heb ik online een pakket gekocht voor beginners waar dan ook wol bij zat en zo ben ik begonnen met dingen voor mezelf te maken. Deze sjaal heb ik bijvoorbeeld ook zelf gemaakt.”

“Het is plezante bezigheid en ook nog eens goed tegen fast fashion. Ik kan er echt van genieten om zaterdag een hele dag te breien met Netflix op de achtergrond. Ik moet ook niet meer kijken wat ik doe, dus kan tegelijkertijd een serie kijken. Door de week heb ik vaak geen tijd. Ik ben logistiek manager in de diamantsector. Sommige truien duren maar een week om te maken, anderen dan weer maanden. Het hangt af van de dikte van je priemen. Er heeft al een collega gevraagd of ik niet iets wil maken voor haar zoontje. Wel een uitdaging. Op jezelf iets maken is gemakkelijk, want dan kan je het direct passen.” (bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen