Natalia geeft het startschot van Lier Centraal op de Grote Markt in Lier.© BELGA

Natalia trapt Lier Centraal op gang

Lier -

De stad Lier en de vzw Muziek Centraal zorgen ook dit jaar weer voor vier gratis concerten in juli en augustus op de Grote Markt. Niemand minder dan de Kempense zangeres Natalia mag dit jaar de aftrap van Lier Centraal verzorgen.

Chris Van Rompaey

“We hebben een topprogramma kunnen vastleggen. Op donderdag 6 juli geeft de immer populaire Natalia het startschot van de reeks optredens. Ze bracht onlangs nog haar nieuwe single uit en in april verschijnt haar volledig nieuwe plaat. Op 20 juli is het de beurt aan The Starlings, de publiekslieveling van de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Het nummer dat ze daar brachten, Rollercoaster, werd een hit en stond op nummer 1 in de MNM50”, zegt Kaat De Gruyter van vzw Muziek Centraal.

The Starlings.© BELGA

“Op donderdag 3 augustus toveren we de Grote Markt voor de eerste keer om tot een ware dancescene. Niemand minder dan Sylver brengt dan een spectaculaire en energieke liveshow die barst van de sfeer en ambiance. Wie er op 17 augustus langskomt, blijft voorlopig nog een raadsel. Net zoals vorig jaar eindigt deze editie dus met een speciale mystery guest.”

Sylver.© Kurt Willaerts

“Ook dit jaar hebben we aan vzw Muziek Centraal gevraagd om zo breed mogelijk te programmeren en op die manier zo veel mogelijk Lierenaars te plezieren. Ontmoeting blijft het centrale thema. Sommigen laten zich verleiden tot de dansvloer, maar de meeste bezoekers zijn er ook gewoon omdat al die anderen er zijn. Je ziet er mensen die je anders weinig tegen het lijf loopt en dat is mooi meegenomen”, stelt burgemeester Rik Verwaest (N-VA).

Van de stad krijgt vzw Muziek Centraal 85.000 euro, 7.000 euro minder dan vorig jaar. Alle optredens zijn gratis toegankelijk en vinden plaats tussen 19.30 en 23u. De hoofdact begint doorgaans rond 20.30u. Het voorprogramma is nog niet rond. (cvr)

liercentraal.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER