Het charter werd maandag ondertekend in de raadzaal van het Heistse gemeentehuis.© rr

Heist-op-den-Berg ondertekent SAVE-charter en streeft mee naar nul verkeersslachtoffers

Heist-op-den-Berg -

Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg ondertekende maandag het SAVE-charter Steden en Gemeenten van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen-SAVE (OVK-SAVE). “Zo tonen we duidelijk aan dat we ons actief willen inzetten voor meer verkeersveiligheid”, klinkt het. Heist-op-den-Berg is intussen al de 143ste gemeente in Vlaanderen die het charter ondertekende.

Kristof Van Rompaey

Lotgenotenvereniging OVK ondersteunt families die een kind verloren in het verkeer. De vzw voert strijd tegen verkeersonveiligheid met een focus op kinderen en jongeren. Het letterwoord SAVE staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer. De ondertekening van het SAVE-charter in Heist-op-den-Berg maakt deel uit van het project verkeersveilige gemeente. Op die manier streeft het lokaal bestuur mee naar nul verkeersslachtoffers.

© rr

 

“Het project laat ons toe om een actieplan verkeersveiligheid op te stellen onder begeleiding van de Federale Diensten van de Gouverneur, de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de provincie”, meldt het lokaal bestuur. “Dat actieplan zal integraal deel uitmaken van het mobiliteitsplan dat we momenteel opstellen. Zo wordt verkeersveiligheid ingepast in het gemeentelijke beleid.”

Beter afstemmen

Om de verkeersveiligheid te verhogen, blijven het lokaal bestuur en de politie inzetten op de domeinen engagement, voorlichting, infrastructuur, handhaving en evaluatie. “Concreet doen we dat nu al met onder meer betere zichtbaarheid in schoolomgevingen, opleidingen van gemachtigde opzichters, het installeren van trajectcontroles, het organiseren van dodehoeklessen en het aanleggen van veiligere infrastructuur”, luidt het. “Het project biedt de kans om die inspanningen beter te organiseren en op elkaar af te stemmen. We kijken ook naar goede voorbeelden van andere deelnemende gemeenten.”

Bij OVK-SAVE zijn ze blij met het engagement van Heist-op-den-Berg. “Met het charter onderstreept het lokaal bestuur dat verkeersveiligheid een prioriteit is.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners