JumpSky opent deze paasvakantie zijn eerste Kempense inflatable park, in feite een grote ruimte die gevuld is met een immens avontuurlijk springkasteel.© RR

Lissenvijver slaat nieuwe weg in met opblaaspark: “Domein heeft enorm veel potentieel voor avontuurlijke activiteiten”

Geel -

Het Geelse sport- en recreatiedomein Lissenvijver opent tijdens de paasvakantie een indoor ‘inflatable’ park. Met dit immense springkasteel sturen de nieuwe eigenaars het park een nieuwe, meer hedendaagse richting uit.

Hans Otten

Het Oost-Vlaamse bedrijf JumpSky van de broers Bert en Bram Vander Sype en hun compagnon Jeroen Smet namen anderhalf jaar geleden het sport- en recreatiecomplex De Lissenvijver over. Deze site in de natuur tussen Geel-Bel en Meerhout staat al vele jaren tot ver buiten de stadsgrenzen bekend als een plek waar je kan schaatsen, skiën op een kunsthelling, minigolfen, paintballen en cocktailgames spelen. JumpSky investeert nu 3 miljoen euro in de vernieuwing van het domein en het toevoegen van nieuwe attracties.

Want de onderneming is gespecialiseerd in trampoline- en inflatable parken. Daarbij zijn grote hallen volledig gevuld met trampolines en/of opblaasbare attracties. De voormalige sporthal van De Lissenvijver wordt zo momenteel omgebouwd tot het eerste inflatable park van de Kempen. Dat opent aanstaande vrijdagavond de deuren, net op tijd voor de paasvakantie.

De jongeren willen tegenwoordig meer avontuurlijke en hedendaagse activiteiten.© RR

Vernieuwing

“De jonge ondernemers van JumpSky zijn ook volop bezig met de vernieuwing van heel wat elementen van De Lissenvijver”, zegt exploitant Lieve Heurckmans van De Lissenvijver. “Zo zitten we daardoor momenteel nog heel even zonder horeca, maar het inflatable park gaat als nieuwste attractie open en ook de andere vertrouwde buitenactiviteiten kan je tijdens de paasvakantie gewoon uitproberen. Paintball, survival, je kunt je hier weer mooi uitleven. Het is de bedoeling dat al die dingen tot het aanbod blijven behoren, al krijgen sommige wat verouderde onderdelen de komende tijd een kleine makeover. Zo is de minigolf opgefrist en maken we die momenteel klaar voor de zomer.”

De bedoeling is op langere termijn ook nog andere nieuwe, meer avontuurlijke activiteiten toe te voegen. Welke dat worden is nog niet bekend. “De jeugd wil meer actieve en meer hedendaagse dingen doen, denk maar aan lasershooten of VR-gaming”, zegt Lieve Heurckmans. “In principe blijven de bestaande elementen van De Lissenvijver behouden. Of de schaatsbaan blijft bestaan, hangt een beetje van de energieprijzen af. Maar daar staat tegenover dat we de laatste schaatsbaan in privéhanden in de ruime regio zijn, nu die van Lommel is gestopt (en omgevormd tot padelvelden, red.). Het zou hoe dan ook een mooie aanvulling zijn als de schaatsbaan hier kan behouden blijven.”

Het inflatable park in De Lissenvijver mikt op alle leeftijden.© RR

Enorme potentieel

En zo treedt JumpSky na de opening van parken in Lochristi, Gent, Aalst en Eeklo voor het eerst binnen in de Kempen. “Bij een bezoek aan De Lissenvijver waren we meteen in de ban van de prachtige natuur en het enorme potentieel dat het 180.000 vierkante meter grote domein te bieden heeft” zeggen Bert en Bram Vander Sype. “Op het domein kun je tal van in- en outdoor activiteiten beoefenen, die geschikt zijn voor bedrijven, scholen, groepen en gezinnen. De gebouwen, technieken en installaties waren duidelijk aan vernieuwing toe. We zijn erin geslaagd om de infrastructuur aan te passen naar hedendaagse normen maar tegelijkertijd de charme van het domein te bewaren.”

Een toegangsticket tot het inflatable park kost 12,50 euro per uur bij online bestelling of 13,50 euro aan de kassa. Een paar JumpSky antislipsokken kost 2 euro. Klanten die JumpSky-sokken meebrengen van een vorig bezoek hoeven er niet opnieuw aan te kopen. Reserveren is absoluut aangeraden.

De bekende activiteiten van De Lissenijver zoals het hoogteparcours, survival en paintball blijven bestaan.© RR

jumpsky.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open