“Als alles blijft zoals het nu is, heeft de laatste speeldag op het veld van Hofstade nog maar weinig zin”, zegt Benny De Backer. “Dan moeten we zelfs bij winst ginder gaan kijken naar de kampioenenviering van de tegenstander.”© Kms

Voetbal 4de provinciale C

Benny De Backer heeft met VK Weerde titelstrijd niet meer in eigen handen: “We moeten rekenen op misstap van Hofstade”

De titelstrijd in vierde provinciale C blijft ongemeen spannend. Met Hofstade, Weerde, Eppegem B en SC Keerbergen maken op amper vier speeldagen van het einde nog altijd vier ploegen kans op de titel. Hofstade staat er met drie punten en twee zeges meer dan Weerde het beste voor, maar de strijd is zeker nog niet beslist.

Bart Devaere

VK Weerde is de enige van de vier ploegen die de laatste vijf weken al eens een steekje liet vallen. Zo bleef het in de thuismatchen tegen zowel Fenixx B als tegen Grimbergen B steken op een gelijkspel. “We hebben steken laten vallen”, zegt Benny De Backer, die bij Weerde vaak voor de doelpunten zorgt. “Vele blessures en ook wat schorsingen gooiden de laatste tijd roet in het eten en onze kern is niet zo breed dan bij sommige andere ploegen uit onze reeks. Al zou het te kort door de bocht zijn om het puur daarop te steken. Zowel Grimbergen B als Fenixx B kwam hier bij ons ook gewoon goed voor de dag. Als ik mij niet vergis, moet Hofstade nog op bezoek bij Fenixx (op 23 april, red.). Dan moeten we maar hopen dat ook Hofstade daar iets laat liggen. We moeten sowieso nog rekenen op een misstap van onze buren, al zullen ook Eppegem B en SC Keerbergen daarop rekenen.”

Op de slotspeeldag moet Weerde ook zelf nog op bezoek bij Hofstade. “Maar als alles blijft zoals het nu is, heeft de laatste speeldag op het veld van Hofstade nog maar weinig zin. Dan moeten we zelfs bij winst ginder gaan kijken naar de kampioenenviering van de tegenstander. Nu goed, we hebben de tweede periodetitel al op zak, de eindronde is dus al een zekerheid. Deze groep zal zich nog wel kunnen opladen voor wat matchen in de nacompetitie, al blijft kampioen spelen wel de doelstelling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners