Rode Kruislaan is een fiets- en schoolstraat naar basisschool Go! Invento De Brug in Sint-Job. Die wordt in een rode kleur geherasfalteerd.© Elke Lamens

Brecht vernieuwt en herstelt wegen, kostprijs: 250.000 euro

Brecht -

Tijdens de tweede helft van de paasvakantie herstelt de gemeente een aantal nieuwe wegen in de drie deelgemeenten. Dat is goed voor een kostenplaatje van ongeveer een kwart miljoen euro.

“Ons wegennet goed onderhouden en waar nodig vernieuwen, is heel belangrijk”, benadrukt schepen van Openbare Werken Daan De Veuster (CD&V). De Rode Kruislaan werd in april 2019 al een fiets- en schoolstraat. De andere fietsstraten in de buurt kregen toen al een rode asfaltlaag. “Nu kiezen we ervoor om ook het wegdek van de Rode Kruislaan in rode asfalt te herasfalteren. Zo maken we alle weggebruikers extra attent op de gewijzigde situatie.”

Daarnaast wordt het wegdek nog hersteld in de Andrélaan, in de omgeving van de brug over de E19. Verder komen delen van de Melkweg en Kleistraat aan bod, net als een deel van de Sint-Lenaartsebaan.

In april 2019 openden schepenen Daan De Veuster (CD&V) en Eline Peeters (N-VA) al de eerste fietsstraten in Sint-Job met een rode asfaltlaafg.© Elke Lamens

In de tweede helft van de paasvakantie worden de werken uitgevoerd. “De aannemer voorziet nog in signalisatie en de bewoners krijgen nog een brief over de geplande werken in de bus.”

Na deze werken verschuiven de werken naar Sint-Lenaarts, waar het gedeelte van de Felix Pacquéelaan, tussen de nieuwe wijk Kapelakker en Hoogstraatsebaan, wordt verbreed. “Zo maken we deze verbinding veiliger voor fietsers die zich naar de Hoogstraatsbaan begeven.” (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners