Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) uit Essen geeft op 16 april het startschot van de Open Industry Day.© Open Industry Day

Vind al lopend de job van je leven in Essen en Kalmthout op Open Industry Day

Essen, Kalmthout -

Het bedrijventerrein De Rijkmaker – Magermanse Heide in Essen en Kalmthout vormt op 16 april het decor voor de eerste Open Industry Day. Meer dan 75 bedrijven zetten de deuren open voor het grote publiek. Dat kan er door wandelen, maar ook lopen via verschillende avontuurlijke trails. Voor G-sporters en kinderen zijn er aparte trails.

Op het bedrijventerrein zijn ruim honderd bedrijven gevestigd. Echter, heel wat van deze bedrijven zijn niet bekend, nochtans lopen er talrijke vacatures. Hoog tijd dus om deze parels van de lokale economie onder de aandacht te brengen.

Dat gebeurt op 16 april op een originele manier met de Open Industry Day. Een globale opendeurdag zo je wil. Enkele lokale ondernemers nemen met dit overkoepelend initiatief heel wat organisatiezorgen van individuele bedrijven uit handen. Deze vrijgekomen tijd en energie kunnen ze dan weer goed besteden om zich in de kijker te plaatsen.

Via de Industry Trail leer je 75 bedrijven van binnenuit kennen.© Open Industry Day

Ook voor het publiek is deze formule interessanter. Dat kan in één dag veel bedrijven bezoeken, dicht bij elkaar. Deze Open Industry Day wordt daarnaast gecombineerd met een Industry Trail: in de voormiddag kan je lopen of sportief wandelen doorheen de deelnemende bedrijven, over een afstand van 6 of 12 kilometer. Kinderen van 5 tot 12 jaar en G-sporters kunnen kiezen uit verschillende kortere trails.

Lopen in de voormiddag en wandelen door bedrijven in de namiddag op de allereerste Open Industry Day.© Open Industry Day

Oldtimer shuttles

Vanaf ’s middags kan je vrij wandelen, en bedrijven te bezoeken naar keuze. Daaraan is een leuke zoektocht gekoppeld, waarmee deelnemers waardevolle prijzen kunnen winnen. De antwoorden op de wedstrijdvragen zijn te vinden bij de deelnemende bedrijven. Je kan je ook laten rijden met oldtimer shuttles doorheen het industrieterrein.

Verwacht je op de centrale plaza, de start- en aankomstplaats, een hele dag aan animatie, vertier voor jong en oud, muziek, eet- en drankgelegenheid, en diverse standhouders.

Trek op zondag 16 april je loop- of wandelschoenen aan en grijp deze unieke kans om op een sportieve en gezellige manier tientallen bedrijven van binnenuit te ontdekken. Misschien vind je er wel de job van je leven, zo dicht bij huis.

(ella)

www.openindustry.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners