Woning onbewoonbaar na dakbrand in Antwerpen-Noord

Antwerpen -

In de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen is maandag kort voor de middag een dakbrand ontstaan. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen en er werd een perimeter ingesteld. De woning is onbewoonbaar verklaard.

alya

Brandweer Zone Antwerpen kreeg maandag om 11u24 een melding binnen van een dakbrand in de Sint-Elisabethstraat in Antwerpen. De melding kwam van bewoners van de Nachtegaalstraat, een straat achter de Sint-Elisabethstraat. Die zagen de vlammen in een huis achter hun. De brand leek zich aanvankelijk ook verder te zetten naar omliggende gebouwen, maar kon in de kiem gesmoord worden. Omdat er asbestplaten waren aangetroffen bij een aangelegen pand, vreesde men dat er asbest was vrijgekomen. “De brand was ontstaan tussen gyprocplaten en het dak”, zegt Marie De Clercq, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen. “Met een kettingzaag hebben we getracht om de brand beter onder controle te krijgen.”

De politie stelde een perimeter in om mensen op afstand te houden en er werd gevraagd aan alle buurtbewoners om ramen en deuren gesloten te houden. Verder werden er nog extra technische eenheden van de brandweer opgeroepen om het dak toe te leggen.

De woning is onbewoonbaar verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners