© AFP

Moeder van schutter Nashville reageert: “Ik denk dat ik vandaag mijn dochter ben verloren”

De moeder van de schutter die op een basisschool in Nashville zes dodelijke slachtoffers maakte, heeft kort gereageerd op de feiten. Dat schrijft ABC News.

Bron: ABC News

De politie identificeerde de schutter in Nashville als de 28-jarige Audrey Hale. Volgens Amerikaanse media was er verwarring over de genderidentiteit van de schutter. De politie noemt Hale een trans persoon. De politie zelf spreekt steeds over “zij” en “haar”, maar Hale zou zich in de laatste maanden als man geïdentificeerd hebben.

LEES OOK. Politie deelt beelden van zwaarbewapende ex-leerling die op zoek gaat naar slachtoffers tijdens bloedbad op school

ABC News kon kort spreken met de moeder van Hale. “Het is nu heel erg moeilijk”, zei ze aan de telefoon. “Ik denk dat ik vandaag mijn dochter ben verloren.” De vrouw vroeg daarna om privacy voor de familie. De buren van de familie-Hale omschrijven hen als “heel vriendelijk” en “heel religieus.”

Hale werd doodgeschoten door twee politieagenten die de school waren binnengedrongen na een noodoproep.

Over het motief van Hale heeft de politie nog geen concrete uitspraken gedaan. politie werkt aan een theorie en die zou “zo snel als mogelijk” meegedeeld worden. In een interview met NBC News zei politiechef John Drake dat onderzoekers denken dat de schietpartij voortkomt uit “enige wrok” die de verdachte koestert omdat Hale “als jongere naar die school moest.”

LEES OOK. Drie kinderen en drie volwassenen gedood bij schietpartij in Amerikaanse basisschool, vrouwelijke schutter was gewezen leerling

© via REUTERS

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER