De ramen aan de kant Sint-Jansstraat zijn allemaal stuk.© Marc Peeters

Vier ruiten van appartement stukgeslagen: “Ik heb met niemand erge ruzie”

Herentals -

Onbekenden hebben maandagavond en dinsdagochtend in twee tijden vier ramen stukgeslagen van een appartement in de Sint-Jansstraat in Herentals. “Ik heb er geen idee van wie dat kan gedaan hebben, want ik heb met niemand erge ruzie”, getuigt de enige bewoner van appartement anoniem. De politie Neteland onderzoekt de zaak, maar heeft voorlopig weinig aanknopingspunten.

Marc Peeters

De bewoner van het appartement op de gelijkvloerse verdieping had maandagavond even voor 23u al tweemaal een soort van bons gehoord. “De derde maal klonk die luider gevolgd door glasgerinkel. Ik ging buiten kijken en zag dat één van de ramen van mijn woonkamer stuk was. Ik vermoed stukgeslagen. Een steen of zo kon ik niet vinden, tussen het glas lagen wel restanten van een fles tequila.”

Donderdagavond 23u, één raam is stuk.© Marc Peeters

De politie Neteland kwam een eerste maal ter plaatse. De benadeelde was er toen al van overtuigd dat het voorval geen ongeluk was. De bevestiging kwam dinsdagochtend rond 5u. “Ik lag uiteraard in bed toen ik opnieuw slagen hoorde gevolgd door glasgerinkel.” Ditmaal was de schade groter. Aan de straatkant werden twee bijkomende ramen stukgeslagen en nog een vierde in de zijgevel. “Op dat raam zijn nog duidelijk sporen te zien van slagen. Dit heeft alles van een doelgerichte actie.”

Gevlucht

De bewoner heeft nog wel iemand horen weglopen, maar heeft niemand meer gezien. Meerdere buren hebben glasgerinkel gehoord, maar kunnen verder geen bijdrage leveren om de dader of daders te identificeren. “We kennen de bewoner en dat is geen ruziezoeker en al zeker niet iemand die zich met criminele feiten bezighoudt. We begrijpen dit niet”, zegt één van hen. Feiten van vandalisme zijn in de buurt van de Sint-Jansstraat eerder uitzonderlijk en alleszins veel minder erg en doelgericht dan gebeurtenissen van het voorbije etmaal.

Op een zijraam zijn nog sporen van slagen te zien.© Marc Peeters

De benadeelde probeert de kalmte te bewaren. “Ik heb gelukkig dubbele beglazing en enkel de ruiten aan de buitenkant zijn stuk. Ik zit dus niet in de kou. Dit wordt een kwestie voor de verzekering. Ik zou uiteraard willen weten wie dit gedaan heeft en of ik een toevallig slachtoffer ben? Of hebben de daders zich van appartement vergist? De politie heeft vaststellingen gedaan. Het is afwachten of het onderzoek wat oplevert.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners