De bootjes, die ook dienen voor toeristische rondvaarten, komen aan op de Haverwerf, waar ze ook opnieuw vertrekken.© Dirk Vertommen

Dijlestad gaat door met gratis bootshuttle vanaf Keerdok: ‘Hij is zeer enthousiast onthaald”

Mechelen -

De stad Mechelen gaat door met de gratis pendeldienst over het water op zaterdagen en koopzondagen. In afwachting van een contract op langere termijn verlengt ze de samenwerking met rederij Malinska tot eind mei.

Sven Van Haezendonck

De pendeldienst over de Dijle vervoert al sinds eind november shoppers en andere bezoekers vanaf het Keerdok richting Haverwerf in de binnenstad en omgekeerd. Eind deze maand loopt het proefproject af, maar de stad verlengt het met twee maanden. De meerderheid van de gemeenteraad heeft dat maandagavond goedgekeurd, met steun van oppositiepartij Vooruit.

“De bootshuttle is zeer enthousiast onthaald, zeker als we rekeninghouden met de koude periode van de afgelopen maanden”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit. “In 2022 hadden we op zaterdagen gemiddeld 365 passagiers op de bootjes, de eerste maanden van dit jaar gemiddeld 200”, vertelt Vanmarcke.

Minder op koopzondagen

Op koopzondagen wordt de pendeldienst opvallend minder gebruikt, vooral dit jaar. Begin januari waren er op een zondag maar 102 opstappers, begin februari zelfs maar eens 37 op een zondag. Al is dat nog meer dan de belangstelling voor de shopping shuttle vanaf Mechelen-Zuid in die periode. Die telde op dezelfde koopzondagen respectievelijk 62 en 35 passagiers.

“Op het Mechels Ondernemersplatform Binnenstad is ook voor de voortzetting van de shopping shuttles gepleit. Het is ook een tof initiatief dat mensen op prijs stellen”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie. (svh)

LEES OOK. Binnenkort kan je op verschillende plaatsen in Mechelen 45 minuten parkeren voor 1 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen