Brandweerzone Rand rekruteert.© RR

Brandweerman of -vrouw worden? Kom naar de Pompier word je hier-dagen van brandweerzone Rand

Regio -

De brandweerzone Rand start een tweede reeks van vier dagen waar kandidaat-brandweerlui kunnen kennismaken met de precieze jobinhoud en de procedure. De vier dagen vinden plaats in de brandweerkazernes van Brasschaat, Essen, Kontich en Zoersel.

De zone rekruteert jaarlijks ongeveer vijftig betaalde vrijwilligers. Wie meer wil weten over de job en de te volgen procedure kan op 7 mei terecht in Essen, op 10 juni in Kontich, op 9 september in Brasschaat en op 30 september in Zoersel.

Wie vrijwillig brandweerman of -vrouw wil worden, dient een federaal geschiktheidsattest te behalen. Dan kan je solliciteren bij de brandweer. De meeste proeven voor dit attest kan je thuis trainen en inoefenen.

“Maar voor sommige testen heb je extra materiaal nodig. Die oefeningen kan je doen tijdens de Pompier word je hier-dagen. Denk aan het beklimmen van een dertig meter hoge ladder op een brandweerwagen, een houtbewerkingsoefening, een loodgieterij- of elektriciteitsopdracht vervullen tegen de klok”, legt zonecommandant Katrien De Maeyer uit.

Oefenen op de ladder.© RR

“Ook het echte brandweerwerk komt aan bod zoals het openknippen van een autowrak. Na al die oefeningen kan de kandidaat zich goed voorbereid inschrijven voor het behalen van het federaal geschiktheidsattest. De eerstkomende vacatures worden opengesteld in de zomer van 2023.”

Brandweerzone Rand verenigt twintig brandweerposten in 21 gemeenten in de Antwerpse rand. In totaal zijn er 860 brandweermannen die klaarstaan voor meer dan 424.000 burgers. Meer dan 90% van het korps is vrijwilliger. Het is de ambitie van brandweerzone Rand om te groeien naar duizend vrijwilligers. (jbr)

Wie wil deelnemen dient zich te registreren via vrijwilliger.brandweerzonerand.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners