Veranderingen rond het oud gemeentehuis;© Jan Brys

Dr Roosensplein verandert gedeeltelijk in Bad Neuenahr-Ahrweilerplein

Brasschaat -

Het plein voor en achter het oud gemeentehuis in het centrum van Brasschaat krijgt een volledige make-over. Aan de kant van de Rozenhoeve verandert de naam Dr Roosensplein in Bad Neuenahr-Ahrweilerplein, maar aan de andere kant behoudt de voormalige burgemeester Jozef Roosens zijn plein.

Het Bad Neuenahr-Ahrweilerplein wordt op 17 juni plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van een delegatie uit de Duitse zusterstad. Met de aanleg van een wadi ziet het plein er nu helemaal anders uit. De aanwezigheid van water en muurschilderingen moeten verwijzen naar de Ahr-rivier en de wijn in Bad Neuenahr-Ahrweiler.

Oppositieraadslid Lutgart Smekens-Bredael vreesde dat Jozef Roosens in de verdrukking zou komen. “Hij was tijdens de Tweede Wereldoorlog burgemeester en heeft toen heel wat betekend voor de gemeente Brasschaat. Het zou jammer zijn moest zijn naam uit het straatbeeld verdwijnen.”

Schepen voor openbare werken Goele Fonteyn (N-VA) stelde Bredael meteen gerust. “Het plein aan de andere kant van het gemeentehuis behoudt de naam Dr Roosensplein. We noemen dat ook het evenementenplein omdat we dat daar feestelijk gaan inrichten. Er komen fonteinen die zullen spuiten als er trouwers zijn in het gemeentehuis. Herdenkingen blijven daar ook plaatsvinden.” (jbr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners