Op 16april is het opnieuw Tulpendag in Berendrecht.© evdw

Polderdistrict nodigt opnieuw duizenden mensen uit om tulpen te plukken op zondag 16 april

Lillo -

De stad Antwerpen en het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo organiseren zondag 16 april de zesde editie van de Tulpenpluk. Vorig najaar werden er in Berendrecht 170.000 tulpenbollen geplant en die zijn intussen uitgegroeid tot mooie, kleurrijke bloemen. Bezoekers mogen per persoon tien tulpen plukken.

“In het najaar verdwenen 170.000 tulpenbollen in de grond. De natuur deed zijn werk en de tulpenmassa in de Bomenbank is klaar om geoogst te worden. Voor de zesde keer kan iedereen afzakken om tien tulpen naar keuze weg te knippen. Het gaat niet alleen om die tien bloemen, want het tulpenfeest is ondertussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen in ons district en gaat gepaard met een aangepast oogstfeest. Om de vakantiestemming helemaal af te werken, is de tulpenpluk ook te bereiken met de boot”, legt districtsburgemeester Carl Geeraerts uit.  

Bezoekers kunnen na het plukken hun bloemen achterlaten in de tulpenvestiaire. Er zijn diverse workshops waar Blidscap deelnemers bloemstukken leert maken. Verder is er ook een kinderdorp met strobalenkasteel en een zandbak waarin de kleintjes zich kunnen uitleven. Kinderen kunnen het tulpenlied en het bijhorend dansje leren. Uitrusten of picknicken kan op de ligweide, die voorzien is van hangmatten en er is ook allerlei lekkers om te eten en te drinken. Wie met de boot komt, vertrekt aan het Zaha Hadidplein en neemt in Berendrecht de tulpentrein naar de Bomenbank. Voor de boottocht, georganiseerd door Port of Antwerp-Bruges, reserveren bezoekers op voorhand hun tickets. Die tickets zijn te koop tot en met 14 april. De Tulpenplek begint om 12u en duurt tot 19u.

(evdw)

Info: www.tulpenpluk.be en boottickets : https://tulpenpluk-2023.tickoweb.be/selection

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners