Er leven vandaag zo’n 7.000 gedomesticeerde alpaca’s in ons land.© Joren De Weerdt

Meer dan 130 alpaca’s te zien op show in Weelde-Depot

Ravels -

De hondjes zijn gepasseerd, tijd voor een exotischer huisdier. Op zondag 2 april laten ongeveer 140 alpaca’s zich letterlijk van hun beste kant zien in de voormalige NAVO-hallen in Weelde (Ravels).

De Alpaca Association Benelux (AAB) organiseert haar jaarlijkse nationale voorjaarsshow op zondag 2 april van 10u tot 17u in de voormalige NAVO-hallen van Weelde-Depot. Momenteel leven er in België ongeveer 7.000 gedomesticeerde alpaca’s, kameelachtige viervoeters die afkomstig zijn van de Zuid-Amerikaanse Andes.

LEES OOK. “Een alpaca is geen knuffeldier, dan koop je beter een puppy”

“Tijdens de show worden ongeveer honderdveertig alpaca’s beoordeeld door de Engelse keurmeester Mary Jo Smith”, klinkt het bij de organisatie. “Zij kijkt naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De alpaca’s worden ingedeeld op leeftijd, geslacht en kleur. De alpaca’s komen, elk met hun begeleider, de ring in voor de keuring.”

In elke categorie wordt een prijswinnaar gekozen. “Nadat alle leeftijden per geslacht en dezelfde kleur zijn gekeurd, wordt een kampioen en een reservekampioen aangewezen. Uit die kleurkampioenen kiest de keurmeester uiteindelijk een Grand Champion en een Reserve Champion of the Show.”

De toegang voor de Alpacashow bedraagt 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. (woad)

www.alpaca-benelux.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners