Tim Jensen (links) schenkt koffie in de wel heel vroege ochtend. “Zo kunnen moslims tijdens de ramadan nog een kopje koffie drinken voor de zon opgaat.”© Jan Van der Perre

Moslims en andere Antwerpenaren drinken koffie voor zonsopgang bij Viggo’s tijdens ramadan: “Ik ga ook iets doen rond de iftar”

Antwerpen -

“Er is dinsdagochtend een aantal moslims komen opdagen om in de vroege ochtend koffie te drinken”, zegt de zaakvoerder van koffiebar Viggo’s op het De Coninckplein. Tim Jensen wil nu iets speciaals doen rond de iftar.

Omdat het ramadan is en veel moslims daardoor tussen zonsopgang en -ondergang niet mogen eten en drinken, besloot Tim Jensen om zijn koffiebar al om 4u ’s ochtends te openen. Niet voor niets bleek. Al in de vroege ochtend kwam een aantal mensen opdagen voor de eerste koffie van de dag. “Moslims en niet-moslims. Zelfs de politie is even langsgeweest”, zegt Tim Jensen.

Bij het krieken van de dag druppelden de eerste mensen de koffiebar binnen. “Sommige kwamen effectief koffiedrinken. Er was ook een moslim die snel even gedag kwam zeggen om te laten weten dat hij het initiatief waardeert. En daar gaat het mij ook om, iets speciaals doen. In dit geval voor de mensen die aan de ramadan deelnemen.”

Tim Jensen heeft alvast de smaak te pakken en overweegt om ook tijdens de iftar iets te organiseren. “Dat is de maaltijd die moslims na zonsondergang nuttigen. Op welke manier ik dat ga aanpakken zal later nog blijken. Ik denk in ieder geval dat daar wel animo voor is bij moslims.” (pvdp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners