© BELGA

Casteels zoals verwacht in doel, ook Mangala krijgt zijn kans: dit is de opstelling van de Rode Duivels tegen Duitsland

De Rode Duivels spelen vanavond hun tweede interland onder Domenico Tedesco. In vergelijking met de gewonnen partij in en tegen Zweden wijzigt de bondscoach enkel op twee posities: Koen Casteels in doel en Orel Mangala op het middenveld.

pjc

Koen Casteels staat aan de aftrap ter vervanging van de lichtgeblesseerde Thibaut Courtois. Doelman Casteels telt dit seizoen al tien clean sheets in de Bundesliga bij Wolfsburg en lijkt de grootste kandidaat om de vaste nummer twee van de nationale ploeg te worden. Hij krijgt de voorkeur op Sels en Kaminski.

Tedesco opteert opnieuw voor een viermansdefensie. Tegen Zweden werkte dat prima, Duitsland speelt ook met vier achterin én de verdedigers gaven aan zich goed in hun sas te voelen. Tedesco geeft het vertrouwen aan dezelfde spelers in de defensie als tegen Zweden. Dat betekent Castagne, Faes, Vertonghen en Theate.

Op het middenveld staan ook nu weer Kevin De Bruyne en Amadou Onana. Maar dit keer worden zij bijgestaan door Orel Mangala. In de aanval opnieuw Romelu Lukaku, Yannick Carrasco en Dodi Lukebakio.

Er zijn tegen Duitsland zes wissels toegestaan omdat het een oefeninterland is. Tedesco vertelde wel dat hij zinnens is om al die vervangingen te benutten. Dit om spelers vertrouwen en ritme te geven, te zien wat de bankzitters in hun mars hebben en iedereen betrokken te houden. Er zal dus geëxperimenteerd worden, maar daarom niet noodzakelijk vanaf het eerste fluitsignaal.

LEES OOK. Bondscoach Tedesco laat 17 (!) Rode Duivels in actie komen tegen Duitsland, maar: “Ik had toch liever wat later tegen hen gespeeld”

De basiself:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS