Toon Bollansée.© Dirk Acx/Billiardsphoto

Toon Bollansée (16), nog maar jaar actief in biljartcircuit, verdedigt zaterdag zijn Belgische titel vrijspel tijdens BK voor de jeugd

Halle-Zoersel, Pulderbos -

BC De Ploeg in Halle-Zoersel is op 1 april gastheer voor de nationale finale vrijspel voor jeugdbiljarters tot negentien jaar. Er zullen zeven spelers uit het gewest Antwerpen aantreden. Een van hen is titelverdediger Toon Bollansée (16) uit Pulderbos, lid van BC De Ploeg, en een groot talent.

Het Belgisch kampioenschap start zaterdag om 9.15u. Het einde is voorzien rond 18u. Het biljart, en zéker het jeugdbiljart, heeft het moeilijk, en verdient alle steun. Daarom roept mede-organisator Luc Sebreghts alle biljartliefhebbers op om - in alle stilte - te komen supporteren.

Er zullen zeven spelers uit het gewest Antwerpen, drie spelers uit het gewest Vlaanderen, twee spelers uit gewest Limburg, één speler uit gewest Brabant en één speler uit gewest Luik-Luxemburg om de nationale titels van het groene laken strijden in Halle.

Toon Bollansée (tweede links) op een jeugdtornooi. Naast hem rechts dorpsgenoot Luca Philipoom, ook een topper uit Pulderbos.© Dirk Acx

Toon Bollansée (16) uit Pulderbos is aangesloten bij BC de Ploeg en verdedigt zijn Belgische titel vrijspel. Vorig jaar was hij kampioen vrijspel in vijfde klasse (70 punten behalen), dit jaar maakte hij promotie en probeert hij zijn prestatie te evenaren in vierde klasse (90 punten behalen).

Toon heeft talent. Hij is momenteel zestien en nog maar sinds vorig jaar actief in het biljartcircuit.

Ook Niels Verhaegen en Kjento Pournis zijn aangesloten bij BC de Ploeg. Zij strijden voor de Belgische titel vrijspel in achtste klasse (30 punten behalen).

In totaal nemen zaterdag dertien jeugdspelers deel aan het kampioenschap, verdeeld over vijf verschillende klassen.

De drijvende krachten achter dit kampioenschap zijn Luc Sebreghts, Belgisch kampioen bij de dames Danielle Le Bruyn , Jan Verhulst, Nick Rosier en Peter Verreyde. De inkom is gratis. “Biljart heeft het nog altijd moeilijk na de coronaperiode”, zegt Sebreghts. “Ook de jeugd weer naar de keu doen grijpen is niet simpel. Daarom verdienen deze jeugdbiljarters een enthousiast publiek op 1 april.”

De eerste matchen starten rond 10 uur.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners