Zondag is het weer natuurcafé aan de Drogenhofschuur met zicht op de vlaspoel.© Natuurpunt

Je moet niet naar Hallerbos om voorjaarsbloeiers te bewonderen, kom zondag naar Zevenbergenbos en vier mee 25 jaar beheer door Natuurpunt

Ranst -

Vanaf eind maart tot half april is het hoogtepunt van de bloei van de bosanemonen, slanke sleutelbloemen en vele andere voorjaarsbloeiers in het Zevenbergenbos in Ranst. Natuurpunt nodigt iedereen uit om dit uniek natuurlandschap in de korte bloeiperiode te bezoeken. Op zondag 2 april is het volledige natuurgebied vrij toegankelijk op de paden van 10 tot 17.30u.

Kristin Matthyssen

Het vertrekpunt voor de vrije en geleide wandelingen is de Drogenhofschuur in de Schawijkstraat 105 in Ranst. Parkeergelegenheid is voorzien in de Driepikkelhoeveweg aan het kerkhof van Ranst, fietsenstallingen zijn er aan de schuur. De geleide wandelingen zijn gratis en vertrekken aan de schuur Drogenhof. Instappen in de vrije wandellus kan ook aan het kasteel Zevenbergen in de Kasteeldreef.

De voorjaarsbloeiers in het Zevenbergenbos staan nu op hun mooist.© Natuurpunt

Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende activiteiten. In de Drogenhofschuur zijn de kleine geheimen van de natuur zichtbaar met een stereomicroscoop. Het terras van het natuurcafé Drogenhofschuur biedt een panoramisch uitzicht op de vlaspoel en het natuurgebied. Je kan er genieten van warme en koude dranken, soep en pannenkoeken.

In 2023 is het 25 jaar geleden dat Natuurpunt Werkgroep Zevenbergenbos het Zevenbergenbos in beheer nam. De opennatuurdag is daarmee ook een jubileumviering.

Het programma ziet er als volgt uit

- 10.15u: geleide wandeling biologisch waardevol bos

- 10.30u; 11u; 14u, 14.45u: geleide wandeling voorjaarsbloei

- 10.30u tot 16u: waterdiertjes vlaspoel

- 11u en 14.30u: weetjes-zoektocht voor het gezin en kinderen

- 10u tot 16.30u: de natuur onder de microscoop

- 10u tot 16.30u: vrij wandelen Drogenhofpad of uitgestippelde wandeling doorheen Zevenbergen

- 10u tot 16.30u: natuur opgenomen door een wildcamera

- natuurcafé Drogenhofschuur met warme en koude dranken en pannenkoeken

Info: zevenbergenbos@natuurpunt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners