© rr

Chef Matthijs Mannaerts start pop-uprestaurant in Antwerps luxehotel De Witte Lelie

Chef Matthijs Mannaerts (30) opent met ‘Hemmat X De Witte Lelie’ een pop-up restaurant in een van de meeste luxueuze hotels van Antwerpen. In het ‘Small Luxury & Boutique Hotel’ De Witte Lelie verbleven eerder al sterren als Ennio Morricone, Steven Spielberg en Adèle.

De 30-jarige chef uit Kapellen is niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar opende Mannaerts pop-up restaurant ‘Upper Room’ in het tweesterrenrestaurant The Jane. “In Hemmat X De Witte Lelie maak ik een spectaculair 5-gangen verrassingsdiner klaar in de open keuken van het hotel”, legt chef Matthijs Mannaerts uit.

“Een tipje van de sluier? Wel, ik verkies lokale- en seizoenproducten, maar dit wil niet zeggen dat ik geen wereldse invloeden toelaat in mijn keuken. Zo heb ik een grote liefde voor Aziatische smaakmakers en hou ik van variatie in mijn menu’s. Let wel, er zijn slechts 7 tafels per avond beschikbaar. Gasten hebben de keuze om alleen in het hotel te dineren of een overnachting te combineren met een diner. Een 5-gangen menu kost 98 euro per persoon met de mogelijkheid om bijpassende wijnen te nemen voor 45 euro. Wil je de overnachting combineren, kan dat aan 490 euro voor een verrassingskamer in het hotel, inclusief ontbijt, diner voor twee en een apero. Voorlopig slechts twee dagen in de maand, maar bij succes kunnen we dat herbekijken. Uiteraard blijf ik ook actief met mijn cateringbedrijf Hemmat.”

© rr

“Ons hotel is gelegen in een 17de eeuws pand in de Antwerpse Keizerstraat en telt slechts tien kamers en suites”, zegt de Australische hotelmanager Tayla Maroun. “Maar de service en stijl zijn tot in de puntjes verzorgd. We werken in een klein team en bieden een heel persoonlijke vip-behandeling. Een overnachting in De Witte Lelie kost tussen de 250 en 650 euro (zonder ontbijt). Nu, in het weekend zijn we altijd volzet, de rest van de week is veel moeilijker in te vullen. Vandaar het idee om Matthijs binnen te halen. Voorlopig gaan we telkens twee dagen in de laatste week van elke maand open. De juiste data zijn te raadplegen op onze website. Maar mocht het een succes worden, gaan we dat natuurlijk evalueren. Het is de bedoeling om de Antwerpenaren uit de buurt ons hotel beter te laten kennen. En in de weekdagen is daar nog ruimte voor.”

dewittelelie.be

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners