Twee kilogram goud en bijna 15.000 euro in beslag genomen in Kempen tijdens grote controleactie

Politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 23 tot en met zondag 26 maart een ‘Etoile-actie’ gehouden, een grensoverschrijdende actie tegen georganiseerde drugsdistributienetwerken. De lokale politie Balen-Dessel-Mol nam maar liefst 14.800 euro en twee kilogram goud in beslag.

blgBron: BELGA

Tijdens de internationale actie werden in ons land 1.770 voertuigen, 30 treinen en 2 bussen gecontroleerd. 2.144 personen werden aan een controle onderworpen. 157 personen bleken in het bezit van drugs, 18 personen waren onder invloed. Er werden in de loop van de actie 20 voertuigen in beslag genomen en 39 personen aangehouden.

De lokale politie van Balen/Dessel/Mol controleerde twee Belgische onderdanen. Beide personen, gekend voor verschillende feiten van drugsbezit en -handel, waren in het bezit van 14.800 euro en 2 kilogram goud. Aangezien er niet dadelijk een verklaarbare uitleg was van de herkomst werd dit in beslag genomen.

Op 25 maart werd er op de E17 een Belgisch voertuig achtervolgd van Waregem tot in het centrum van Gentbrugge. De verdachte heeft tijdens zijn vlucht een voertuig van de wegpolitie aangereden en zette na een crash de vlucht te voet verder. De wegpolitie van West-Vlaanderen zette een gecoördineerde zoekactie op, met bijstand van de helikopter, een speurhond en verschillende lokale politiezones.

Na twee uur zoeken werd de verdachte in een tuin aangetroffen en gearresteerd. De verdachte stond onder voorwaarden, droeg een enkelband en was onder invloed van drugs. In de wagen werd 4.900 euro aan cash geld aangetroffen.

Tijdens de operatie werden 47.279 euro en verschillende soorten drugs in beslag genomen. Het ging onder meer om 466,85 gram hasj, 1.448,82 gram marihuana, 205,35 gram cocaïne en 151 gram heroïne. Daarnaast werden ook joints, spacecake, paddo’s, amfetamine, ketamine en xtc aangetroffen. De politie nam ook 1 eenheid lachgas en 6 wapens in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen