Ben De Ridder, de nieuwe dirigent van De Wijngaard-Vrijheidsvrienden hield zijn harmonieorkest meteen goed in de maat.© Hugo Gerstmans

Geslaagde vuurdoop voor nieuwe dirigent Ben De Ridder op Morning of The Proms

Wijnegem -

Het Koninklijk Harmonieorkest De Wijngaard-Vrijheidsvrienden uit Wijnegem heeft na drie jaren van inactiviteit wegens corona de traditie van de jaarlijkse aperitiefconcerten met succes hernomen. De Morning of the Proms loste de verwachtingen in. Het werd meteen een kennismaking met de nieuwe dirigent Ben De Ridder.

De vele muziekliefhebbers die de feestzaal van het Annuntia-Instituut vulden, zullen daarvan geen spijt hebben. Ze genoten niet enkel van een lekker aperitiefje dat gratis werd aangeboden maar vooral van een heel leuk concert.

Het was een heel gevarieerd programma met klassieke muziek van Puccini en Mozart tot echte popnummers van John Miles, Paul Ryan en Marco Borsato.

Voorzitter Willy Van Assche speelde zelf ook nog aardig mee, hier op tamboerijn.,© Hugo Gerstmans

De comeback van de aperitiefconcerten betekende de vuurdoop van de nieuwe en jonge dirigent Ben De Ridder (26), die Stijn Dierckx opvolgt, warm onthaald werd in Wijnegem en ook op dit concert een goede indruk naliet.

Ben speelde van kindsaf trombone bij de harmonie Vrede en Vermaak in Kontich en de Fanfare Sint-Pieter in Herenthout, de gemeente waar hij ook naar de muziekacademie ging. Ben beëindigt normaal dit voorjaar zijn opleiding ‘directie’ aan de muziekacademie van Mol. In dat kader ging hij al bij diverse muziekverenigingen ervaring opdoen als dirigent en voortaan hanteert hij het stokje dus ook in Wijnegem.

Ook de puike presentatie van Peter Mollet was een meerwaarde. Voeg daarbij de goede dag waarin de muzikanten, verkeerden en Wijnegem kende ondanks het miezerige weer, een hele fijne voormiddag.

En voorzitter Willy Van Assche sprak niet alleen de gasten toe, maar hanteerde ook zelf de tamboerijn. “Mijn taak van drummer heb ik al enkele jaren met goed gevoel doorgegeven aan een perfecte zeskoppige jonge slagwerksectie. Allemaal studenten van diverse muziekacademies. Volgend jaar zal ik zeventig jaar deel uitmaken van dit prachtig harmonieorkest. Ik doe er alles aan om deze mijlpaal in goede omstandigheden te kunnen behalen.” (jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners