© AFP

Tweede manifestant in coma na confrontatie met politie bij waterreservoir in Frankrijk

Een tweede persoon is in coma beland nadat hij gewond raakte bij de gewelddadige rellen tegen het omstreden waterreservoir in aanbouw in het Franse Sainte-Soline. Dat laat de beweging ‘Soulèvements de la terre’ maandag weten in een persbericht.

gjsBron: BELGA

Op de Franse televisiezender BFMTV kwam een vrouw aan het woord die de moeder van de manifestant zou zijn. Ze sprak over haar zoon “Michael, 34” die op dat moment een hersenoperatie onderging. Volgens de protestorganisatie was de man “in de luchtpijp geraakt”.

Ondanks een samenscholingsverbod hadden duizenden mensen zich zaterdag verzameld bij het waterreservoir. Het kwam tot gewelddadige schermutselingen tussen de protestanten en de 3.200 agenten en meerdere personen werden naar het ziekenhuis gebracht. 

Een dertigjarige man raakte zwaargewond aan zijn hoofd en verkeert in levensgevaar. Het parket van Niort heeft zondag een onderzoek geopend naar de omstandigheden waaronder drie manifestanten gewond raakten. Het zou nog gaan om een vrouw van 19 en een man van 27.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER