Frank Vandenbroucke kreeg een rondleiding in het buurthuis.© Dirk Kerstens

Minister Frank Vandenbroucke bezoekt De Wijkpraktijk en Buurthuis Unik in kader van hervorming geestelijke gezondheidszorg

Antwerpen -

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bezocht maandagnamiddag huisartsenpraktijk De Wijkpraktijk en buurthuis Unik in het kader van zijn hervorming in de geestelijke gezondheidszorg, die Vandenbroucke toegankelijker en betaalbaarder wil maken. Samen met de mensen van SARA, het geestelijk gezondheidsnetwerk van de regio Antwerpen, ging hij er langs om te kijken hoe de hervorming in de praktijk kan worden gebracht. “Problemen mogen niet onoplosbaar worden”, aldus de minister.

Tijdens zijn bezoek ging Frank Vandenbroucke in gesprek met huisartsen van de Wijkpraktijk en mensen die Unik runnen. Een vindplaats als Unik spelen een belangrijke rol in de hervorming. Mensen kunnen er op een laagdrempelige manier bereikt worden en er de weg vinden tot de geestelijke gezondheidszorg.

De minister luistert aandacht naar de uitleg van de mensen van Unik. Dirk Kertens  

“En dat is belangrijk”, aldus de minister. “Een samenwerking tussen het buurthuis en het geestelijk gezondheidsnetwerk moet zorgen voor een heel sterk, toegankelijk en laagdrempelig aanbod van psychologische hulpverlening. Heel veel mensen hebben het op sommige momenten in hun leven even moeilijk. Zij moeten dan tijdig hulp krijgen, zodat problemen niet onoplosbaar worden”, besluit Vandenbroucke. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER FOD Volksgezondheid