Drillrappers (archiefbeeld)© rr

Drillrappers schieten rivalen neer op Koxplein: aanklager eist tot 9 jaar cel tegen leden rapgroep ‘Go Fast’

BORGERHOUT -

Het openbaar ministerie heeft straffen van acht en negen jaar gevangenisstraf gevorderd tegen vier vermeende leden van het drillrapcollectief ‘Go Fast’ voor een dubbele moordaanslag op rivalen op het Koxplein in Borgerhout.

Jarneil W. (19) en Tijresse P. (20) hadden vorig jaar op 24 maart twee “vijanden” beschoten vanop een brommer. Ze beweerden gehandeld te hebben in opdracht van Bryan G.L. (24) en zijn vermeende rechterhand Liberty B. (19), maar die ontkennen iedere betrokkenheid bij de feiten. De schutters, die van Nederlandse origine zijn, hoopten op die manier te kunnen toetreden tot de beruchte Rotterdamse drillrapformatie ‘Roffa Boys’.

Jarneil W. zat als passagier op de brommer. Hij schoot slachtoffer B. in de bil, de kogel die bestuurder Tijresse P. afvuurde op slachtoffer M. raakte hem oppervlakkig in de borst. De slachtoffers verklaarden dat ze de twee schutters kenden uit het drillrapmilieu. Jarneil W. had naar B. gebeld om af te spreken op het plein, met de schietpartij tot gevolg.

De politie voerde een huiszoeking uit bij Jarneil W. Zijn moeder verklaarde dat haar zoon op het verkeerde pad was geraakt sinds hij optrok met de bende ‘Go Fast’, die volgens de moeder geleid werd door Bryan G.L., alias ‘De Eenarmig DJ’, en zijn compagnon Liberty B.

Arm kwijtgeraakt

Jarneil W. verklaarde dat hij zelf ook wel een probleem had met B., maar Bryan G.L. was diegene die hem dood wilde omdat hij zou hebben “gelachen met diens handicap”, stelde de procureur. De vermeende bendeleider was op 14-jarige leeftijd zijn arm kwijtgeraakt bij een vuurwerkongeval tijdens oudjaar. Tijresse P. bevestigde dat hij en Jarneil W. de liquidatieopdracht moesten uitvoeren, want anders zouden ze zelf een kogel krijgen. Beide betwistten dat ze de slachtoffers wilden doden.

De vermeende opdrachtgevers ontkenden iedere betrokkenheid. Hun advocaten Koen De Backer en Shari Desmet vroegen de vrijspraak voor hun cliënten. “Behalve de verklaring van de twee schutters en hun moeder, die de schuld afschuiven op onze cliënten, zijn er geen elementen die wijzen op de betrokkenheid van mijn cliënt”, aldus meester Shari Desmet. “Mijn cliënt is ook geen rapper. Hij heeft ooit een gefigureerd in een clip, meer niet.” Ook Koen De Backer vond dat de schutters onder een hoedje hadden gespeeld om de schuld van zich af te schuiven. “Tegen mijn cliënt wordt negen jaar geëist, zonder dat er enig objectief bewijs is.”

 (vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen