Johnny Lepage op zijn mobiele garage met uitschuifbare remmentestbank. “Ik kom snel ter plaatse, waar de transporteur ook maar wil”, prijst de mecanicien zijn paradepaardje aan.© JAA

Vrachtwagenmecanicien pakt uit met primeur: “Mobiele remmentestbank komt ter plaatse”

Schilde -

Transportbedrijven en zelfstandige chauffeurs die met het oog op een technische controle of gewoon uit voorzorg de remmen van hun vracht- of bestelwagen willen testen, hoeven daarvoor niet langer een afspraak te maken of op de wachtlijst te gaan staan voor een omslachtig bezoek aan de garage. “Met deze voor ons land unieke remmentestbank, een uitbreiding van mijn mobiele garage, kom ikzelf ter plaatse om het probleem op te lossen”, aldus Johnny Lepage uit Schilde.

Jan Auman

Johnny Lepage (33) sleutelt al zijn hele beroepsleven aan wagens, hoe grote hoe liever. Na een loopbaan als mecanicien bij vrachtwagenconstructeurs als DAF, Scania en andere grote spelers, ging hij een jaar geleden zijn eigen weg.

“Ik voorzag er in het onderhoud en herstelling van de reuzen van de weg. Vanuit die ervaring merkte ik de nood aan een mobiele en flexibele service voor truckers of transportbedrijven in nood”, vertelt Johnny waarom hij vanuit zijn woonplaats Schilde , maar vooral onderweg zijn bedrijfje Depannage Lepage runt.

‘Rijd niet naar de garage, bel depanage Lepage’. Johnny kan niet alleen mooie slogans verzinnen, maar heeft intussen al bewezen dat hij een gat in de markt gevonden heeft.

“Het verschil zit hem onder meer in de kostprijs”, zegt Johnny. “Als je al mag binnenrijden in een grote garage, dan ben je snel 130 euro per uur kwijt. Ik werk niet alleen sneller, maar ook voor de helft van dat tarief. Zo breng ik dezelfde service en kwaliteit ook binnen het bereik van de kleine transporteur. En die kunnen aanzienlijke tijdswinst boeken.”

Deze vrachtwagen wordt op Johnny’s remmentestbank onderworpen aan enkele proeven. Het scorebord links op de vrachtwagens geeft de waarden weer.© JAA

Veertigtonners

Johnny’s mobiele garage loopt sinds de opstart op wieltjes en de ondernemer-garagist investeerde in een ‘gadget’ dat nog geen enkele andere collega kan inzetten: een mobiele remmentestbank. “Het is een indrukwekkende, op maat gemaakte module bovenop mijn mobiele garage, wat zelf een verbouwde truck is: een DAF CF75”, toont Johnny trots zijn paradepaardje.

Je rijdt je vrachtwagen waar dan ook vlot op de uitschuifbare remmentestbank. Johnny voert met behulp van de afstandsbediening enkele testen uit. “Binnen de kortste keren weet je of je je met je veertigtonner veilig op de weg kan begeven of dat je met het oog op een technische inspectie best vooraf een onderhoudsbeurt inplant. Ik kan de remmen natuurlijk ook zelf meteen correct en veilig afstelen. ”

De service van Johnny is in uitgestrekte landen zoals Australië en de Verenigde Staten, met hun eindeloze wegen, al langer ingeburgerd. Of een mobiele garage en remmentestbank wel rendabel is in een dichtbebouwd land als België? Johnny gelooft er in en gaat er vol voor: alle remmen los, bij wijze van spreken dan toch.

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners