© Ward Bosmans

1.600 leerlingen van SJABI gaan uit de bol tijdens Stressfactor Live

Puurs -

Voor 1.600 leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituut (SJABI) in Puurs (Puurs-Sint-Amands) begon het festivalseizoen maandag al met Stressfactor Live. Het Kerkplein in Puurs werd omgetoverd tot festivalterrein en onder meer Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob kwam het beste van zichzelf geven. De leerlingen zorgden zelf mee voor de organisatie.

Ward Bosmans

1.600 leerlingen mochten een hele namiddag feesten.© Ward Bosmans

Het was voor SJABI al de tweede editie van Stressfactor Live. Het is een organisatie die sinds 2003 muziekfestivals organiseert voor middelbare scholen. Wat het festival zo uniek maakt, is het feit dat leerlingen en leerkrachten zelf aan de slag gaan om samen hun eigen festival te organiseren. “We organiseren Stressfactor voor de tweede keer voor en door onze leerlingen van het eerste tot en met het zesde middelbaar. Aangezien het vorig jaar een groot succes was, breidden we dit jaar uit en zijn al onze 1.600 leerlingen welkom”, zegt leerlingenbegeleidster Nathalie Peeters die mee de organisatie coördineert. “Ook de locatie is gewijzigd. We kregen de toestemming om het Kerkplein te gebruiken. Op deze locatie hebben we voldoende ruimte om het festival vorm te geven. Naast de grote namen op het hoofdpodium is er ook plaats voor opkomend talent.”

“Onze leerlingen staan zelf in voor de drankenverkoop, eetstandjes, de begeleiding van de artiesten, de security, enzovoort”, vult coördinator Gert-Jan De Caluwe aan. ”Ze hebben ook mee de artiesten mogen kiezen uit een aanbod dat we kregen van Stressfactor. Het festival is gratis voor de leerlingen. Met de verkoop van dranken en hapjes maken we een gedeelte van de kosten goed.”

Kinga Lis (14) en Bram Van Ballaert (16) hebben het festival mee georganiseerd.© Ward Bosmans

Drie leerlingen uit de eerste, tweede en derde graad zijn de grote trekkers van de organisatie. Zij worden aangevuld met meer dan honderd leerlingen die alles in goede banen leiden.

Kinga Lis (14), Bram Van Ballaert (16) en Laura Hofkens (18) zijn de organisatoren van het festival. “Onze specifieke taken zijn de opbouw en de afbouw van het festival. Ik doe vooral techniek en security, omdat ik later podiumtechnieken wil studeren. Mijn zus is nu al actief in die sector”, zegt Kinga Lis.

“Ik ben vooral verantwoordelijk voor de security”, zegt Bram. “We kunnen op veel vrijwilligers rekenen. We hebben eerst de leerlingenraden aangesproken, die de vrijwilligers zochten. Er was meteen veel interesse. Vooral voor de backstage was er veel volk. Iedereen wil graag dicht bij de artiesten zijn. Zelf kijken we uit naar Average Rob.”

Jinthe, Lenne, Emma, Hanne en Celcia kijken uit naar het optreden van Average Rob.© Ward Bosmans

Vriendinnen Jinthe, Lenne, Emma, Hanne en Celcia gaan helemaal uit de bol op de opzwepende beats. “Dit een heel tof initiatief. We kijken uit naar Average Rob, die komt straks als afsluiter. We gaan de hele namiddag goed feesten. Sommigen van ons hebben ook nog een taak als vrijwilliger.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Puurs