Man (42) en vrouw (43) krijgen celstraffen voor een autodiefstal.© pvs

Celstraffen voor man en vrouw die auto leegroven: “Als ik drugs heb genomen, pleeg ik misdrijven”

Beveren -

De Dendermondse rechter veroordeelde maandag een man (42) en een vrouw (43) voor respectievelijk tien en zes maanden cel voor een auto-inbraak. “De deuren van de auto stonden open. Je kan hier niet spreken van professionele dieven”, klonk het bij de verdediging op het proces.

Pieter Van Hecke

De feiten gebeurden op 20 januari van dit jaar. Het duo was onderweg naar huis toen ze een openstaande wagen aantroffen. De man doorzocht het voertuig terwijl de vrouw op de uitkijk stond. De buit werd nadien in haar handtas verstopt. De eigenaar betrapte de dieven echter op heterdaad en alarmeerde de politie. Ze werden allebei ingerekend en verblijven sindsdien in de cel.

LEES OOK. Man en vrouw voor de rechter voor autodiefstal: “De deur stond open, dan zijn het toch geen dieven?”

De auto-inbraak was volgens de man wijten aan zijn gedrogeerde toestand. “Ik had die dag drugs genomen, dan pleeg ik misdrijven”, was zijn verklaring. De verdediging pleitte voor verzachtende omstandigheden. “De wagen stond open en er werden geen waardevolle spullen buitgemaakt. We spreken hier niet van professionele dieven”, klonk het.

De voorzitter had weinig oren naar verzachtende omstandigheden en legde het duo celstraffen op. Ze kregen respectievelijk tien maanden en zes maanden cel, waarvan telkens drie met uitstel. Ze moet elk ook een boete van 800 euro ophoesten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners