Eerder deze maand werden bloemzaadbommetjes gemaakt.© rr

Bloemzaadbommetjes op de wekelijkse markt: “Ook via scholen en sporthal Berentrode te koop”

Bonheiden -

Eerder deze maand organiseerde de kindergemeenteraad een gratis knutselmoment voor jong en oud. Meer dan dertig mensen schreven zich in en knutselden samen heel wat bloemzaadbommetjes in elkaar voor het goede doel Cis4ever. De bloemzaadbommetjes worden woensdag 29 maart verkocht op de wekelijkse markt.

Erik Van Eycken

“Aangezien de kindergemeenteraad alle kinderen en jongeren van onze gemeente vertegenwoordigt, wilde het zo veel mogelijk kinderen en jongeren bij deze actie betrekken. Daarom werd ook aan de scholen gevraagd of ze de handen uit de mouwen wilden steken”, zegt projectmedewerker Welzijn Tim Gordts.

De vraag werd op heel wat enthousiasme onthaald. “Meer dan 250 leerlingen uit de kleuter- en de lagere scholen staken de handen uit de mouwen, net als de kindergemeenteraadsleden en de bezoekers van het dienstencentrum. Ze gingen aan de slag met potgrond, bloemzaad en klei.”

Koop ze op de markt

Nu is de kindergemeenteraad opnieuw aan zet. “Het kreeg de opdracht om al deze zelfgemaakte bloemzaadbommetjes te verkopen, een hele klus”, zegt Tim.

“Op woensdag 29 maart tussen 14 en 16u vind je onze kindergemeenteraadsleden terug op de markt op het Kerkplein in Bonheiden. Daar zullen de bloemzaadbommetjes aan een democratische prijs te koop worden aangeboden. Geraak je niet op de markt? Niet getreurd, ook via enkele scholen en sporthal Berentrode kan je deze actie ondersteunen.” De opbrengst van de actie gaat naar Cis4ever. (evb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraad