Voor de gevel en aan de straatkant plantten de leerlingen allerlei kruiden en struiken.© rr

Geveltuin voor Mater Dei in het kader van tegelwippen

Wuustwezel -

De leerlingen van het vijfde leerjaar hebben een geveltuin aangeplant. Deze actie kadert in het teken van het Vlaams kampioenschap tegelwippen.

De leerlingen van het 5de leerjaar van Mater dei hebben de groendienst van de gemeente geholpen bij het aanplanten van hun geveltuin. Aan de straatkant van de school in de Oude Baan werden tegels aan de gevel uitgebroken om plaats te maken voor een groene zone. De actie kadert in het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen van 21 maart tot en met 31 oktober 2023. Daarbij is het de bedoeling dat tegels worden uitgebroken en vervangen door groen. “Zo maken we onze omgeving meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor nuttige insecten, koeler op warme dagen en veel mooier”, weten de leerlingen.

Ook het lokaal bestuur neemt er aan deel. Er zijn plannen om een gedeelte van het plein voor de bib in de Dorpsstraat uit te breken en groener te maken. De intercommunale Igean organiseert twee online infosessies over ontharden, aanplanten en de tuin watervriendelijk maken. Je komt te weten welke kleine ingrepen mogelijk zijn voor je terras, tuinpad en oprit. Er wordt stilgestaan bij ontharding, waterdoorlatend materiaal en plantenkeuze. En er wordt voldoende tijd voorzien voor reflectie over de eigen specifieke tuinsituatie. In de tweede sessie leer je op welke manieren je het hemelwater van je dak kan opvangen. Daarnaast ontdek je de mogelijkheden voor infiltratie van het water in een wadi of poel. De online sessie worden georganiseerd op 18 april en 16 mei om 19.30. Je kan inschrijven via de site van de intercommunale Igean. (vw)

Een geveltuin voor Mater Dei;© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Natuur Kempen