Voorzitter Frederik Pollet van ’t Ver-Zet-je is tevreden over de samenwerking met Rik en Peter Ouwerkerk van De Bonte Beestenboel, waarvan Moe de Koe de mascotte is.© ram

Kinderen uit kansarme gezinnen gratis op paaskamp in De Bonte Beestenboel: “Opgenomen in grotere groep”

Wortel -

De uitbaters van boerderij De Bonte Beestenboel in Wortel-Kolonie (Hoogstraten) tonen in de paasvakantie hun goed hart. In samenwerking met welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je uit Hoogstraten mogen kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben een week gratis op kamp.

Ronny van den Ackerveken

De Bonte Beestenboel is een populaire locatie voor boerderijklassen tijdens het schooljaar en themakampen in de zomer. Uitbaters Peter en Rik Ouwerkerk willen ook kinderen uit gezinnen van wie het inkomen beperkt is de gelegenheid geven om bij hen te verblijven. “Ik heb het aangekaart bij het overkoepelend orgaan voor jeugdopvang waar ik deel van uitmaak”, legt Rik Ouwerkerk uit. “Sinds corona ligt de nadruk op mensen in kansarmoede. Voor hen is de drempel heel groot om hun kinderen op kamp te laten gaan. We hebben eerst gedacht om het paaskamp zelf te organiseren, maar met ’t Ver-Zet-je hebben we een goede partner gevonden.”

“De rode draad tijdens het vijfdaagse kamp met overnachtingen en volpension is Pasen. Onze mascotte Moe de Koe wil paashaas worden. De activiteiten die de kinderen doen, komen uit het standaardprogramma voor de scholen die in De Bonte Beestenboel verblijven. Ze maken kennis met de dieren op de boerderij en de moestuin. Er zijn ook voldoende binnenactiviteiten, onder andere broodjes bakken of chocopasta maken”, zegt Rik Ouwerkerk.

Peter Ouwerkerk geeft boerderijvarken Babs eten.© ram

Drempel

Via ’t Ver-Zet-je komen 16 Hoogstraatse kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen naar het paaskamp. “Ze worden mee geïntegreerd in een grotere groep van een 45-tal kinderen”, vertelt voorzitter Frederik Pollet van ’t Ver-Zet-je. “Onze organisatie heeft een verantwoordelijke voor vakanties, dat helpt bij veel ouders om ze over de drempel te krijgen. Voor de kosten van het paaskamp kunnen we voor twee derde gebruikmaken van Vlaamse subsidies. Het resterende gedeelte financieren we via sponsoring, voornamelijk dankzij Bogaerts Greenhouse Logistics uit Hoogstraten.”

“Het zou mooi zijn als het boerderijkamp voor kinderen uit kansarme gezinnen geen eenmalig initiatief blijft. Met mond-tot-mondreclame kan de belangstelling alleen maar groeien. Ik ga ook het ook voorstellen aan welzijnschakels in andere gemeenten”, aldus Frederik Pollet.

www.debontebeestenboel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners