De politie ontmantelde zondag in de Rechtestraat in Lille een cannabisplantage.© Marc Peeters

34-jarige man aangehouden voor cannabisplantage: politie ontdekt 1.045 planten

Lille -

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft maandag een 34-jarige man aangehouden na de vondst van een cannabisplantage zondag in de Rechtestraat in Lille. Er stonden 1.045 cannabisplanten in vier teeltruimten.

De politie voerde zondagmiddag een huiszoeking uit in een voormalig kebabrestaurant in de Rechtestraat in Lille na een anonieme melding via het meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo’s en dumping van drugsafval. De speurders ontdekten daar een cannabisplantage met in totaal 1.045 cannabisplanten, verspreid over vier teeltkamers.

Een 34-jarige man die op het moment van de huiszoeking aanwezig was in het pand werd door de politie gearresteerd en verhoord. De dertiger is maandagochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout. De onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden op verdenking van teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit. Het gerechtelijk labo kwam zondag ter plaatse en de plantage werd ontmanteld.

Een verdachte situatie over de mogelijke aanwezigheid van drugs kan in de provincie Antwerpen worden doorgegeven via een online meldpunt. (bvdl)  

www.drugsplantageontdekt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille