Pijltjes van zowat alle internationale toppers: je vindt ze bij Chrisje in haar speciaalzaak Dartstime.© JAA

Chrisje mikt voortaan op twee doelen: waardin Den Ouwen Tijd opent nu ook dartspeciaalzaak in Paalstraat

Schoten -

De fysieke conditie van Chrisje Lomry gaat er zienderogen op vooruit. Dat komt omdat ze sinds enkele weken heen en weer rent tussen Den Ouwen Tijd, haar volkscafeetje bij woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt, en Dartstime, haar speciaalzaak voor het groeiend legioen liefhebbers van de Britse cafésport bij uitstek. Die kreeg zopas een plekje middenin het commerciële hart van Schoten: bulls eye!

Jan Auman

Schotenaren die graag een pilsje drinken in gezelschap, kennen Chrisje (52) mogelijk van achter de toog van Café Stella of het teloorgegane Volkshuis. “Ik zit al dertig jaar in de horeca en nu verzorg ik al negentien jaar mijn klantjes in Den Ouwen tijd, op de spie van de Verbertstraat en Victor Adriaenssensstraat”, vertelt Chrisje.

“Mijn poolbiljart is altijd een magneet geweest in m’n cafeetje. Tot corona als spelbreker kwam en zelfs biljarten niet meer mocht. Op een gegeven moment kon darts vreemd genoeg weer wel en dus heb ik om den brode gauw zo’n klein bordje gehangen. Dat had meteen nog meer aantrek dan die biljart.”

Intussen kan je echt van een hype spreken. “Er hangen nu drie professionele borden in mijn café en drie competitieteams kozen Den Ouwen Tijd als thuisbasis”, aldus Chrisje “Zelfs de families van onze dartstopper Dimitri Van den Bergh en de in Schoten opgegroeide Brian Raman komen graag bij ons over de vloer. Elk weekend organiseer ik zelf kleine toernooitjes waaraan iedereen kan deelnemen.”

Chrisje heeft op korte tijd veel bijgeleerd over darts en legde contacten met spelers en merken in de sector. Het bracht haar bij de opening van Dartstime, in een leegstaand winkelpand in Den Helm, de winkelgalerij vooraan in de Paalstraat die aan heropleving toe is.

Chrisje geeft toelichting bij een set darts aan een klant.© JAA

Flights en shafts

“Van beginners tot door de wol geverfde competitiespelers, ik heb voor ieder wat wils”, toont Chrisje haar winkel, waar je eerst kan uittesten of wat je wil aankopen wel goed in de hand ligt. “Heel trendy zijn de darts met bijhorende flights ontworpen door internationale toppers. Ik heb die van Dimitri Van den Bergh; Kim Huybrechts en vele anderen zoals Dave Chisnall (‘Chizzy‘), Peter Wright (‘Snakebite’) en Dirk van Duijvenbode (‘Aubergenius‘).

Aankomend tallent en gewezen Schotenaar Brian Raman komt workshops geven in Dartstime.© rr

De mooi met graffiti versierde wand naast de dartblokken in de winkel is het werk van lokaal artiest Guy De Moor. Wanneer Chrisje toch eens voorrang moet geven aan pintjes tappen in Den Ouwen Tijd, springen Lennie en Dominique in de bres om te helpen in Dartstime. Soms zal topspeler Brian Raman zelf achter de toog staan en hij is van plan samen met Chris, vader van dancing Dimi, nu en dan workshops te geven in de winkel. (jaa)

Dartstime, Paalstraat 8-10 in Schoten. Maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 10-18u. Dinsdag & donderdag: 10-20u. Zondag 10-14u. Meer informatie www.dartstime.be

Uitaard heb je in Dartstiem ook een ruime keuze aan borden allerhande.© JAA

Christine maakt ook graag publiciteit voor Den Ouwen Tijd, waar de pijltjes de hele tijd in het rond vlegen.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners