© Federale Politie

Man ligt drie maanden op intensieve zorgen na poging doodslag aan Stuivenbergplein: politie zoekt getuigen

Antwerpen -

Politie en parket zijn op zoek naar getuigen van een ernstig geweldsdelict in de buurt van het Stuivenbergplein. Op donderdag 4 augustus 2022 werd daar een 69-jarige man zwaar toegetakeld door twee onbekende mannen. Het slachtoffer lag drie maanden op intensieve zorgen en draagt nog steeds de gevolgen van de aanval.

jtp

Het slachtoffer wandelde met een kennis over het Stuivenbergplein in de richting van de Viséstraat, toen de twee mannen aan het Oude Badhuis opdoken en hem tegen de grond sloegen en stampten. De kennis sloeg meteen op de vlucht.

De verdachten wandelden vervolgens rustig weg in de richting van de Viséstraat om na enkele seconden terug te keren en zich over het slachtoffer te buigen. Vervolgens wandelden ze terug weg richting Viséstraat. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij pas na meerdere maanden werd ontslagen. Sindsdien is hij zwaar hulpbehoevend en verblijft hij bij zijn dochter.

De eerste verdachte droeg op het ogenblik van de feiten een zwart T-shirt, een zwarte lange broek en witte schoenen. De tweede verdachte droeg een zwart T-shirt zonder mouwen, een zwarte, korte broek en zwarte schoenen.

© Federale Politie

Toen het slachtoffer werd aangevallen, waren er meerdere mensen aanwezig in de buurt. Vlakbij zaten twee mannen op een bankje. Er kwam ook meteen een man in een lichtkleurige jogging en T-shirt aangelopen. Vlak nadat de verdachten waren weggevlucht, kwamen er uit diezelfde richting vier gesluierde vrouwen in lichte gewaden en een man aangewandeld.

Er reden ook twee auto’s voorbij. Een lichtkleurige auto aan het begin van de feiten. En iets later een donkerkleurige auto die een twintigtal seconden bleef staan tijdens de feiten.

© Federale Politie

De politie vraagt aan personen die zich herkennen in bovenstaande omschrijvingen, getuige waren van de feiten of meteen nadien ter plaatse waren, om zich te melden. Ook wie informatie heeft over een motief voor de aanval, wordt gevraagd contact op de nemen met de onderzoekers.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Laat het weten via dit online tipformulier of via het gratis nummer 0800/30 300. Voor getuigenissen vanuit het buitenland, kunt u het nummer 0032 2 554 44 88 vormen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen