Truckers moeten voortaan hun vingerafdruk scannen om hun container te krijgen.© DP World

Vrachtwagenchauffeurs kunnen vanaf nu vingerafdruk gebruiken om containers op te halen in Waaslandhaven

Kallo -

Voortaan kunnen vrachtwagenchauffeurs hun vingerafdruk scannen om toegang te krijgen tot DP World Antwerp Gateway in Kallo om hun container op te halen, een antwoord op veiligheidsproblemen in de haven.

Dieter Verschooren

In samenwerking met NxtPort heeft de logistieke wereldspeler DP World vingerscantechnologie ingevoerd op de Antwerp Gateway terminal. Geregistreerde truckers kunnen er nu containers ophalen die gelinkt zijn aan zijn of haar vingerafdruk. Het systeem moet de veiligheid van het containervervoer op DP World verhogen.

Pincode

Nu worden containers op een terminal afgehaald door middel van een pincode, wat risico op uitwisseling en misbruik met zich meebrengt. “Door de nieuwste technologieën te introduceren op onze terminal maken we onze diensten aan klanten en de gemeenschap continu efficiënter en veiliger”, zegt CEO van DP World Belgium Dirk Van den Bosch. “Met een betere beveiliging van onze processen, en in het bijzonder het ophalen van containers, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op.”

In maart werden de eerste containers met het nieuwe systeem afgehaald bij DP World. Op termijn wordt de technologie voor alle transporteurs ingezet. Ook voor het vervoer over water en spoor zal deze technologie op termijn ingezet worden om Antwerp Gateway volledig pincodevrij te maken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners